Geen buitenlandse publicaties in China, United tegen Liverpool

Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 10 maart 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Verbod op online publicatie door buitenlandse nieuwsorganisaties in China

Internationale nieuwsorganisaties, of Chinese bedrijven die worden gesteund door buitenlandse investeerders, mogen vanaf donderdag niet meer online publiceren in China zonder toestemming van het Chinese persministerie. Het communistische land controleert in grote mate welk nieuws het volk voorgeschoteld krijgt. Amerikaanse bedrijven als Facebook en Twitter zijn al door de Chinese overheid geblokkeerd.

Kraker Liverpool-United in Europa League

In de achtste finales van de Europa League stuit het Manchester United van manager Louis van Gaal donderdagavond op Liverpool. United zette de voorbije weken een stijgende lijn in, maar verloor zondag met 1-0 bij West Bromwich Albion. De aftrap op Anfield Road is om 21.05 uur. Titelverdediger Sevilla gaat op bezoek bij FC Basel, terwijl er met Athletic de Bilbao-Valencia een Spaans onderonsje op het programma staat. Interessant is ook het treffen tussen Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur.

Myanmar kondigt aan wie in aanmerking komen voor het presidentschap

De partij van Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi won de parlementsverkiezingen in november overtuigend en mag daarom de president benoemen. Suu Kyi kan zelf door een regel in de grondwet geen president worden. De twee kamers in het parlement benoemen twee presidentskandidaten en het leger benoemt een derde. Vervolgens moeten de drie componenten van het parlement samen een president kiezen.

En verder:

- is het donderdag 50 jaar geleden dat Prinses Beatrix en Prins Claus in het huwelijk traden.

- brengen koning Willem-Alexander en koningin Maxima een staatsbezoek aan Frankrijk, dat tot en met vrijdag duurt.

- wordt er schriftelijk uitspraak gedaan in het kort geding over het afschieten van damherten in de Amsterdamse waterleidingduinen.

Weer en verkeer:

Donderdag is het een droge dag met op veel plaatsen ruimte voor de zon, maar ook wat sluierwolken. Het wordt 8 tot 10 graden en de oostenwind is zwak of matig van kracht.

De ANWB verwacht donderdag een normale ochtendspits zonder bijzonderheden.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur:

Lees meer over:
Tip de redactie