Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 9 maart 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Hiddink aast op kwartfinale Champions League met Chelsea

Het Chelsea van interim-manager Guus Hiddink probeert zich woensdagavond ten koste van Paris Saint-Germain te plaatsen voor de kwartfinales in de Champions League. In eigen huis moeten de Londenaren de 2-1 nederlaag uit de eerste wedstrijd goedmaken. In het andere achtste finaleduel van woensdagavond verdedigt Benfica een 1-0 voorsprong tegen Zenit Sint-Petersburg.

Chelsea-Paris Saint-Germain wordt vanaf 20.45 uur live uitgezonden door NU.nl en SBS6. De uitzending begint om 20.00 uur. Aansluitend volgt een ruime samenvatting van Zenit Sint-Petersburg-Benfica.

CBS komt met cijfers over faillissementen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceert cijfers over faillissementen in februari. Het is de maand waarin onder meer Perry Sport en Aktiesport en hun moederbedrijf United Sports Group (USG) op de fles gingen. Ook dameskledingwinkel La Ligna ging vorige maand failliet, evenals computerwinkelketen Paradigit. In januari was het aantal faillisementen na vier maanden van stijging weer gedaald, zo liet het CBS eerder weten.

Oud-voetballer Evander Sno voor de rechter

Oud-profvoetballer Evander Sno (28) moet zich woensdag voor de rechtbank in Amsterdam verantwoorden voor een poging tot doodslag en een poging tot zware mishandeling. Sno en twee familieleden schopten en sloegen volgens justitie op 11 augustus 2013 in Amsterdam twee slachtoffers tegen hun hoofd terwijl ze op de grond lagen.

Voetbalsters Oranje hopen op wonder

De Nederlandse voetbalsters hebben woensdag een wonder nodig om de Olympische Spelen van Rio nog te halen. Om te zegevieren in de poule met Zwitserland, Noorwegen en Zweden (en een olympisch ticket te halen) moet Oranje winnen van Zweden en hopen op een gunstig resultaat bij Noorwegen-Zwitserland. Het treffen tussen Nederland en Zweden wordt gespeeld op Het Kasteel in Rotterdam en begint om 19.30 uur.

Justin Bieber start wereldtournee

Justin Bieber start woensdagavond zijn nieuwe wereldtournee Purpose. De reis, die in het teken staat van zijn gelijknamige recente album, zal Bieber eerst in 58 steden in de Verenigde Staten en Canada brengen. Daarna is Europa aan de beurt. Bieber staat op 8 oktober in de Gelredome in Arnhem. Dat concert is uitverkocht.

En verder:

- is woensdagavond het tweede concert van Muse in Amsterdam. Lees hier de lovende recensie van het eerste optreden.

Weer en verkeer:

Woensdag blijft het in het westen en zuidwesten bewolkt, met in het zuidwesten soms een spatje regen. Verder oostwaarts is het droog en schijnt soms de zon. Het wordt 6 tot lokaal 8 graden en de zuidoostenwind is matig tot soms krachtig.

De ANWB verwacht woensdag een normale ochtendspits zonder bijzonderheden.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur: