Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 8 maart 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Studenten voeren actie tegen NS

Naar verwachting reizen duizenden studenten dinsdagochtend tijdens de spits met de trein. Ze willen laten zien dat ze het niet eens zijn met de plannen van de NS om studenten buiten de spits te laten reizen met de trein. Volgens initiatiefnemer Jasper ter Veld gaat het om een beschaafde actie en willen de studenten andere treinreizigers niet in de weg zitten. Op de facebookpagina NK Treinreizen tijdens de spits hebben zich 27.000 studenten aangemeld voor de actie. Ze worden op stations door het hele land verwacht. De initiatiefnemers zijn van plan om op te stappen op Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal. Het mijden van studenten in de ochtend- en avondspits is een van de maatregelen die de NS neemt om volle treinen tegen te gaan. De NS kampt dit jaar met een te kort aan materieel waardoor het drukker is dan gebruikelijk.

Real Madrid treft AS Roma in Champions League

In de Champions League worden dinsdagavond de eerste returnwedstrijden in de achtste finales afgewerkt. Real Madrid verdedigt in het eigen Bernabéu een 2-0 voorsprong tegen AS Roma, terwijl VfL Wolfsburg tegen AA Gent de 3-2 zege uit de eerste wedstrijd over de streep probeert te trekken.

De aftrap van beide duels is om 20.45 uur. Real Madrid-AS Roma wordt vanaf 20.00 uur live uitgezonden door NU.nl en SBS6. Aansluitend volgt een ruime samenvatting van VfL Wolfsburg-AA Gent.

Kijk hier de hoogtepunten van de Champions League terug

Pechstein hervat juridische strijd

Claudia Pechstein hervat dinsdag haar gevecht tegen de ISU tijdens een zitting bij het gerechtshof in Karlsruhe. De 44-jarige Duitse eist een schadevergoeding van ruim 4,4 miljoen euro van de internationale schaatsunie omdat ze vindt dat ze ten onrechte een dopingstraf moest uitzitten. Meervoudig wereldkampioene en olympische kampioene Pechstein werd in 2009 voor twee jaar geschorst wegens afwijkende bloedwaarden. Volgens de Duitse zijn haar schommelende bloedwaarden erfelijk bepaald.

En verder:

- is het dinsdag Internationale Vrouwendag.

- zijn woensdag voorverkiezingen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in Idaho, Michigan, Mississippi en Hawaii.

- is er dinsdag en woensdag een totale zonsverduistering in Indonesië.

Weer en verkeer:

Dinsdag vallen er opnieuw enkele buien, mogelijk opnieuw met een winters karakter. Het wordt 5 tot 7 graden en de westenwind is veelal zwak of matig van kracht. Later in de middag wordt het vanuit het westen droog. De ANWB verwacht een normale ochtendspits.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur: