Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 5 maart 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Amerikanen stemmen in verschillende staten

Democraten en Republikeinen stemmen allebei via een zogeheten caucus in de staten Kansas en Louisiana. In Kentucky en Maine stemmen alleen de Republikeinen via een caucus. De Democraten doen dat in Nebraska. Hoe werkt een caucus en wanneer zijn de volgende voorverkiezingen? Een overzicht. Hoe staat Trump ervoor? Lees dit artikel op NUweekend. 

Chinees Nationaal Volkscongres bijeen in Peking

Eenmaal per jaar vergadert het grootste parlement ter wereld in De Grote Hal van het Volk in de Chinese hoofdstad. Zaterdag is de officiële opening van de vergadering, die anderhalve week duurt. Bijna drieduizend gedelegeerden, overwegend leden van de Communistische Partij, stemmen onder meer over het dertiende vijfjarenplan. Die stemming is een toneelstuk: niemand stemt tegen de voorgestelde strategie, stelt de BBC

Openingsdag WK allround in Berlijn

In Berlijn begint zaterdag het WK allround. Bij de mannen verdedigt Sven Kramer zijn titel, bij de vrouwen probeert Ireen Wüst de Tsjechische Martina Sablikova te onttronen. De mannen komen zaterdag in actie op de 500 en 5000 meter, de vrouwen rijden de 500 en 3000 meter. De Nederlandse troeven bij de mannen zijn Kramer en Jan Blokhuijsen, de Nederlandse vrouwen die deelnemen zijn Wüst, Linda de Vries en Antoinette de Jong. Het programma begint zaterdag om 12.30 uur met de 500 meter voor mannen.

Koploper PSV treft FC Groningen in Eredivisie

Slechts drie wedstrijden worden er zaterdagavond afgewerkt in de Eredivisie. Koploper PSV speelt het lastige uitduel met FC Groningen, dat dit seizoen sterk presteert voor eigen publiek. PSV boekte in Eredivisieverband alleen nog maar zeges in 2016. De aftrap in De Euroborg is om 19.45 uur. Een uur eerder begint het treffen tussen PEC Zwolle en hekkensluiter De Graafschap. Om 20.45 uur klinkt het eerste fluitsignaal bij sc Heerenveen-FC Utrecht.

En verder: 

Kunnen Rotterdammers tussen 20.00 en 01.00 uur culturele instellingen bezoeken tijdens de Museumnacht. 

- Weten we zaterdag wie de Mol is. De ontknoping wordt vanaf 20.25 uur uitgezonden op NPO 1. 

Weer en verkeer:

Vrijdagavond wordt het volgens het KNMI op steeds meer plaatsen droog. In de nacht van vrijdag op zaterdag gaat het vrijwel overal enkele graden vriezen. Dat betekent dat het verkeer in het hele land rekening moet houden met gladheid. Ook kan er mist voorkomen. 

Zaterdag is een half tot zwaar bewolkte dag, met wat regen in het oosten en mogelijk natte sneeuw in delen van Limburg. Het wordt niet warmer dan 6 graden. 

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur: