De vrijdag dood aangetroffen 'selfmade miljonair' Koen Everink (42) is groot geworden in de reiswereld. Bij het grote publiek was hij vooral bekend doordat hij zwaar werd mishandeld door vechtsporter Badr Hari en door de rechtszaak die daarop volgde.

Ruim drie jaar later ondervond Everink nog dagelijks de lichamelijke en geestelijke gevolgen van de zware mishandeling in de Amsterdam Arena tijdens Sensation 2012.

Everink stond bij zakenblad Quote al bekend als een succesvolle zakenman. Zo werd zijn vermogen in de Quote 500 Junior 2013 geschat op 15 miljoen euro. Hij was al sinds 1997 actief in de reisbranche. "Ik wilde ondernemen. Ik dacht: wat vind ik leuk? Reizen. Wat ga ik dus verkopen? Reizen aan mensen die reizen ook leuk vinden", stelde Everink in 2013 in een interview met NRC

De oprichter van Eliza was Here, een reisbureau voor mensen die een bijzondere reis willen maken maar weinig willen voorbereiden, verkocht het bedrijf kort voor de mishandeling voor miljoenen aan de reisgigant Sundio Group. De reisondernemer was ook aandeelhouder bij deze groep. Everink reisde zelf veel om unieke locaties voor reizen te ontdekken. 

Tennissers

Everink hield van snelle sportauto's, voetbal, fitness en tennis. Eigenlijk had hij zelf profvoetballer willen worden, maar hij kreeg op zijn vijftiende een zware enkelblessure. Naar eigen zeggen was Everink goed bevriend met bekende tennissers als Robin Haase en Igor Sijsling. Hij bezocht grote tennistoernooien. 

In een interview met De Telegraaf vertelde hij vorige maand nog dat hij de tennissers hielp met het boeken van oefenbanen, het laten bespannen van de rackets, het klaarmaken van de drankflesjes, het regelen van ballen of het ophalen van tickets.

"Inderdaad, ik ben een manusje van alles, een duizendpoot. Ik betaal alles zelf om onafhankelijk te blijven. De afgelopen jaren ging ik zo'n tien tot twaalf toernooien per seizoen met ze mee. Ik ken mijn plek. Ik ben een soort loopjongen, zo kun je het wel zien", vertelde hij toen. Dat zag de ondernemer als een soort therapie om de mishandeling te verwerken.

Everink was gescheiden en had een zesjarige dochter.