Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 4 maart 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Nieuwe zittingsdag in Passageproces

Vrijdag is er een nieuwe zittingsdag in het Passage liquidatieproces. Aanwezig zijn onder meer Fred R., Sjaak B., Peter La S., Jesse R. en Dino S. Het Gerechtshof zal onder meer een aantal besluiten nemen over verzoeken die zijn ingediend door de verdediging van de verdachten. 

Vierde seizoen House of Cards beschikbaar

Op Netflix is vrijdag het vierde seizoen van de populaire serie House of Cards beschikbaar. De serie, met in de hoofdrol Kevin Spacey als Amerikaanse politicus Frank Underwood is alleen online te zien. De dertien afleveringen zijn zoals gebruikelijk in één keer beschikbaar. 

Uitspraak tegen agent met hennepkwekerij

Een 32-jarige politieagent uit Nijverdal wordt verdacht van het hebben van een hennepkwekerij, het lekken van informatie en het voorhanden hebben van harddrugs Het Openbaar Ministerie heeft anderhalf jaar cel geëist, waarvan een half voorwaardelijk.

Sparta wil nieuwe stap zetten richting Jupiler League-titel

In de Jupiler League hoopt koploper Sparta Rotterdam vrijdagavond een nieuwe stap te zetten richting de titel. De ongenaakbare lijstaanvoerder treedt vanaf 20.00 uur in Oss aan tegen het plaatselijke FC. VVV-Venlo, dat twaalf verliespunten meer heeft dan Sparta, gaat op bezoek bij Telstar en nummer drie FC Eindhoven speelt de uitwedstrijd tegen Helmond Sport.

Er is één wedstrijd in de eredivisie. FC Twente, dat financieel nog steeds in zwaar weer zit, duelleert in Den Haag met ADO. De aftrap is om 20.00 uur.

En verder: 

- Houdt Geert Wilders vrijdag een toespraak in het Vlaamse Parlement. 

- Wordt het Songfestivalnummer van Douwe Bob gepresenteerd.

Weer en verkeer:

Vrijdagochtend trekt een gebied met neerslag naar het noorden. Er valt mogelijk (natte) sneeuw, overgaand in regen. 's Middags wordt het geleidelijk weer droger en kan in het zuidwesten de zon nog even doorbreken. Het wordt 3 tot 6 graden en de wind neemt in kracht af.

De ANWB verwacht vanwege de voorjaarsvakantie een lichte spits op vrijdagochtend.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur: