Nog altijd wordt in de Indische Oceaan gezocht naar vlucht MH370. Het vliegtuig wordt al meer dan 2,5 jaar vermist. Een overzicht. 

Het vliegtuig van Malaysia Airlines verdween op 8 maart 2014 van de radar.

In totaal waren 239 mensen uit vijftien verschillende landen aan boord. Het vliegtuig is neergestort in het zuidelijke deel van de Indische Oceaan. Het lijkt erop dat de crash opzettelijk werd ingeluid door de piloot.

Dat zou blijken uit het feit dat de communicatieapparatuur nog geen uur na vertrek handmatig werd uitgeschakeld en er afgeweken werd van de gebruikelijke route. Het vliegtuig was onderweg van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar de Chinese hoofdstad Peking.

Een grootschalige zoektocht leverde lange tijd niets op.

De zoektocht naar het vliegtuig concentreert zich op een gebied in het zuiden van de Indische Oceaan voor de kust van Australië, zo'n 4.000 kilometer ten zuidoosten van Kudahuvadhoo.

Inmiddels is meer dan 110.000 vierkante kilometer zeebodem doorzocht; het zoekgebied is 120.000 vierkante kilometer. Het toestel is niet gevonden. Wel werd een scheepswrak uit de negentiende eeuw aangetroffen. 

Een Nederlandse bodemonderzoeker helpt met de zoektocht. Fugro zet speciale schepen in om de zeebodem af te speuren. 

Meerdere wrakstukken zijn aangespoeld. 

Van drie brokstukken is na onderzoek vastgesteld dat ze afkomstig zijn van het verdwenen toestel. De wrakstukken werden gevonden op het Franse eiland Réunion, op Mauritius, en voor de kust van Tanzania. 

Er zijn eerder spullen gevonden waarvan werd gedacht dat ze van vlucht MH370 kwamen.

Ruim een maand na de vermissing werd een stuk met metaal met klinknagels dat aanspoelde op de kust van West-Australië aan een onderzoek onderworpen. De Australische verkeersveiligheidsdienst kon vrij snel bevestigen dat het niet om een wrakstuk van vlucht MH370 ging.

En in maart vorig jaar is een servetje gevonden aan de westkust van Australië dat nog in Malaysia Airlines-verpakking zat. Het is echter nooit duidelijk geweest of dat daadwerkelijk van het vermiste vliegtuig kwam.

Het vliegtuig is met hoge snelheid in zee gestort.

Uit een in oktober 2016 gepubliceerd onderzoek blijkt dat het toestel zonder brandstof en met hoge snelheid in zee is gestort.

In dezelfde maand is de zoektocht tijdelijk stilgegeld vanwege slecht weer op de Indische Oceaan. Naar verwachting is de zoektocht begin 2017 afgerond. Het is nog niet duidelijk wat dan de vervolgstappen zijn.