Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 27 februari 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Staakt-het-vuren start in Syrië

Vrijdag om 23.00 uur is in Syrië een staakt-het-vuren ingegaan. De wapenstilstand volgt op een akkoord tussen Rusland en de Verenigde Staten, die samen voorzitter zijn van een VN-werkgroep die bemiddelt tussen de Syrische regering en verschillende oppositiegroepen. De Veiligheidsraad van de VN heeft vrijdag alle partijen in de burgeroorlog in Syrie opgeroepen het staakt-het-vuren na te leven. De Syrische regering en veel milities hebben aangekondigd zich aan het bestand te zullen houden, maar het blijft de vraag of er inderdaad niet geschoten zal worden: in het verleden zijn bestanden in Syrië vaak geschonden. De wapenstilstand geldt overigens niet voor IS en al-Nusra, die op de terreurlijst van de VN staan.

Openingsdag WK sprint in Seoul

Op zowel zaterdag als zondag rijden de mannen en vrouwen een 500 en een 1000 meter. Bij de mannen neemt Nederland deel met Kjeld Nuis, Kai Verbij en Ronald Mulder. De troeven bij de vrouwen luisteren naar de namen Jorien ter Mors, Sanneke de Neeling en Marrit Leenstra. Na haar uitstekende optreden van eerder deze maand bij de WK afstanden geldt Ter Mors als een van de favorieten. Het programma in Seoul is zaterdagochtend om 9.00 uur Nederlandse tijd begonnen.

Nieuwe Pegida-demonstratie in Amsterdam als 'revanche'

De anti-islambeweging wilde een protest houden voor de ambtswoning van de burgemeester aan de Herengracht, maar dat heeft de gemeente afgekeurd wegens ruimtegebrek. Pegida mag nu opnieuw demonstreren op het plein voor het Amsterdamse stadhuis. De groep wilde 'revanche' nemen na de eerdere betoging op 6 februari die vroegtijdig beëindigd werd nadat er een verdacht pakketje (dat achteraf vuurwerk bleek te bevatten) was gevonden.

PSV tegen ADO Den Haag in Eredivisie

Koploper PSV ontvangt zaterdagavond ADO Den Haag in de Eredivisie. De Eindhovenaren hebben sinds de winterstop nog geen punt laten liggen en speelden woensdagavond verdienstelijk met 0-0 gelijk tegen Atletico Madrid in de achtste finales van de Champions League. PSV voert de ranglijst aan, met één punt voorsprong op nummer twee Ajax. De andere eredivisieduels van zaterdagavond zijn FC Twente-FC Groningen (18.30 uur), SC Cambuur-PEC Zwolle (19.45 uur) en Vitesse-Willem II (20.45 uur).

En verder:

- Worden in Hollywood de Golden Raspberry Awards ofwel de Razzies uitgereikt, de prijzen voor de 'slechtste films' van het jaar. Zoals gebruikelijk gebeurt dit een dag voor de uitreiking van de Oscars.

- En beginnen in Rijswijk De Nieuwe Stripdagen, waarbij onder meer de Stripschapprijs wordt uitgereikt. 

Weer

Komende nacht klaart het steeds meer op en koelt het af naar 0 tot lokaal -4 graden. Zaterdag is het droog en zijn er perioden met zon bij maxima rond 5 graden. In de nacht naar zondag gaat het opnieuw licht vriezen, met uitzondering van de kuststrook.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur: