PSV hervat woensdagavond na ruim twee maanden de Champions League met een thuiswedstrijd tegen Atletico Madrid in de achtste finales. De wedstrijd is live te zien op NU.nl en SBS6. Lees hier een voorbeschouwing.

Bij PSV ontbreekt sterkhouder Luuk de Jong wegens een schorsing. 

Andres Guardado is wél inzetbaar. De Mexicaanse middenvelder is hersteld van zijn hamstringblessure die hij begin deze maand opliep. Atletico Madrid moet het stellen zonder onder anderen Tiago en Yannick Ferreira Carrasco. 

PSV is de eerste Nederlandse club in de knock-outfase van de Champions League sinds 2007. 

Negen jaar geleden waren het eveneens de Eindhovenaren die overwinterden op het miljoenenbal. PSV schakelde in de achtste finales Arsenal uit om in de kwartfinales te stranden tegen Liverpool.

Twee keer eerder stonden PSV en Atletico Madrid tegenover elkaar in de Champions League.

De Spanjaarden triomfeerden destijds in beide confrontaties in de groepsfase. In Eindhoven won Atletico met 3-0, in Madrid werd het 2-1.

Video: Vijf dingen die u moet weten over PSV-Atletico

Eerder dit toernooi: 

PSV bereikte de tweede ronde van de Champions League vooral dankzij desterke prestaties in thuiswedstrijden. De Eindhovenaren rekenden thuis af met Manchester United, VfL Wolfsburg en CSKA Moskou.

Atletico Madrid eindigde als eerste in poule C door Benfica, Galatasaray en Astana af te troeven. Alleen van Benfica werd eenmaal verloren.

In de andere wedstrijd van woensdagavond staan Dinamo Kiev en Manchester City tegenover elkaar in Oekraïne. 

Uitzending

NU.nl en SBS6 zenden vanaf 20.00 uur PSV-Atletico Madrid live uit. Om 20.45 uur is de aftrap. Aansluitend volgt een ruime samenvatting van Dinamo Kiev-Manchester City.

Wilt u een melding op uw telefoon ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht. Ook kunt u uw eigen sfeerbeelden vanuit Eindhoven delen met NU.nl; klik dan hier.