Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 februari 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

PSV ontvangt Atletico Madrid in Champions League

Ruim twee maanden na de heroïsche zege op CSKA Moskou vervolgt PSV de Champions League met een thuiswedstrijd tegen Atletico Madrid in de achtste finales. De formatie van trainer Phillip Cocu moet het stellen zonder de geschorste Luuk de Jong. Andres Guardado, die de laatste competitieduels miste wegens een blessure, is wel inzetbaar. PSV en Atletico troffen elkaar al in de poulefase van het seizoen 2008/2009 en beide keren trokken de Spanjaarden aan het langste eind. Over een kleine drie weken is de return in Madrid.

Het duel tussen PSV en Atletico Madrid begint om 20.45 uur en wordt live uitgezonden door NU.nl en SBS6. Om 20.00 uur start de voorbeschouwing.

Bijeenkomst VN-veiligheidsraad over Syrië

De permanente en tijdelijke leden van de VN-veiligheidsraad komen woensdag bijeen om te praten over het Midden-Oosten, en dan specifiek Syrië. Speciaal onderwerp is de wederopbouw van het land, mocht de oorlog tot een einde komen. De VN-veiligheidsraad heeft vijf permanente leden: China, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Verenigde Staten en Rusland en tien wisselende leden, waaronder momenteel Egypte, Japan en Spanje. De bijeenkomst komt in de week dat een staakt-het-vuren tussen verschillende partijen in Syrië rondkwam, dat zaterdag moet ingaan. 

Uitspraak in zaak ombrengen en in brand steken Syrische man

Woensdag is de uitspraak in de zaak tegen een 27-jarige man die wordt verdacht van het doden van een Syrische man, wiens lichaam in november 2014 brandend in een bos in Boxtel werd gevonden. Het 46-jarige slachtoffer werdin zijn eigen huis in Esch door verwurging of verstikking om het leven gebracht. De verdachte, eveneens een Syriër die inmiddels heeft bekend, zou een verhouding hebben met de vrouw van slachtoffer. Er is 12 jaar cel geëist. 

Deadline gemeenten voor overname TSN Thuiszorg 

Gemeenten moeten uiterlijk woensdag beslissen of zij ingaan op het overnamebod van Buurtzorg op delen van het in financiële problemen verkerende TSN Thuiszorg. Eigenlijk zouden zij dat maandag al laten weten, maar de deadline is verschoven omdat veel gemeenten dinsdag nog raadsvergaderingen zouden hebben. Utrecht gaat in ieder geval niet in zee met Buurtzorg Nederland. Het contract van TSN gaat naar een van de dertien huidige aanbieders van thuiszorg in die gemeente. 

Grote ontruiming in Duitsland vanwege vliegtuigbom

Zo'n 12.000 inwoners van de Duitse plaats Oranienburg moeten woensdag hun huis uit vanwege de ontmanteling van een bom uit de Tweede Wereldoorlog. Volgens Duitse media dinsdag gaat het om een 250-ponder die in het centrum van de stad is ontdekt. In een straal van een kilometer rond de vindplaats wordt de stad ontruimd, zo liet het gemeentebestuur weten. In het gebied bevinden zich ook een bejaardenhuis, een ziekenhuis en diverse scholen. De ontruiming begint in de ochtend en duurt waarschijnlijk tot diep in de middag. Oranienburg ligt ongeveer 20 kilometer ten noorden van Berlijn.

En verder:

- wordt woensdag het jaarrapport van mensenrechtenorganisatie Amnesty International gepresenteerd.

Weer en verkeer: 

Woensdag is er ruimte voor de zon maar vallen er ook weer buien. Daarbij is kans op natte sneeuw of hagel. 's Middags wordt het een graad of 6 bij een matige noordwestenwind.

Vanwege de voorjaarsvakantie in het midden van Nederland verwacht de ANWB woensdag een lichte ochtendspits

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur: