Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 22 februari 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Deadline overnamebod TSN Thuiszorg

Betrokken gemeenten hadden tot maandag de tijd om te reageren op een overnamebod van Buurtzorg Nederland op delen van het noodlijdende TSN Thuiszorg. Buurtzorg is bereid de zorg van TSN over te nemen in gemeenten die meer dan 21 euro per uur willen betalen. Daardoor zouden ongeveer 7.500 medewerkers aan het werk kunnen blijven.

Cruciaal duel voor Van Gaal en Manchester United

In de strijd om een plek bij de laatste acht in de FA Cup neemt Louis van Gaal het maandagavond met Manchester United op tegen Shrewsbury Town. Na de matige resultaten en het zwakke spel van de afgelopen weken kan Van Gaal zich geen nieuwe domper permitteren. Shrewsbury Town staat negentiende in de League One, het derde niveau in Engeland. De wedstrijd in Shrewsbury begint om 20.45 uur Nederlandse tijd.

Canada staakt luchtaanvallen op IS

De zes Canadese gevechtsvliegtuigen die actief zijn boven Irak en Syrië staken maandag hun missie. Twee surveillancetoestellen en een tankvliegtuig uit Canada blijven wel deel uitmaken van de missie. Daarnaast verdrievoudigt Canada het aantal militairen dat in Noord-Irak Koerdische troepen traint. Het terugtrekken van de gevechtsvliegtuigen was vorig jaar een van de verkiezingsbeloften van de nieuwe Canadese premier Justin Trudeau.

Mobile World Congress in Barcelona

Op het Mobile World Congress (MWC), de belangrijkste beurs voor mobiele technologie, houdt Facebook-directeur Mark Zuckerberg een toespraak. Ook houdt Sony een persconferentie waar voor het eerst nieuwe producten worden getoond. Zondag presenteerde Samung er de waterdichte Galaxy S7 en Huawei toonde de MateBook waarmee het de pc-markt gaat betreden.

Eerste testdag in Formule 1

Het Formule 1-circus is neergestreken in Barcelona, waar de teams de komende vier dagen zullen testen op het Circuit de Catalunya. Namens Toro Rosso kruipt Max Verstappen dinsdag en donderdag achter het stuur, maandag en woensdag is het de beurt aan Carlos Sainz. Toro Rosso zal de nieuwe wagen pas volgende week presenteren. De eerste Grand Prix is op 20 maart in Melbourne.

En verder:

- Wordt er weer verder onderhandeld over handelsvedrag TTIP tussen Europa en de VS.

- Is in het Oostenrijkse Lech de jaarlijkse fotosessie met de koninklijke familie.

- En komt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met gegevens over wat voor soort bedrijven er met name zijn verdwenen en bijgekomen in 2015.

Weer en verkeer: 

Het is bewolkt en het regent of motregent af en toe. In Limburg is het nog grotendeels droog, maar de regen beweegt zich geleidelijk zuidwaarts. In het noordwesten wordt het vanmiddag droog en breekt later nog even de zon door. Het is dan 7 of 8 graden. De wind is westelijk van richting, matig tot krachtig, 4 tot 6 Bft en neemt verder af, naar matig, kracht 3 of 4. Vanavond verlaat de regen ook het zuidoosten van het land. 

Door de wind en regen verloopt de ochtendspits drukker dan verwacht.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur: