Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 februari 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Feyenoord hoopt einde te maken aan dramatische reeks

Na zeven achtereenvolgende nederlagen in de eredivisie telt zondagmiddag voor Feyenoord alleen een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Roda JC. Coach Giovanni van Bronckhorst heeft sinds deze week hulp van adviseur Dick Advocaat. Feyenoord-Roda JC begint om 16.45 uur. Eerder op de dag, vanaf 14.30 uur, probeert Ajax voor eigen publiek Excelsior te verslaan. De andere eredivisiewedstrijden van zondag zijn De Graafschap-Vitesse (12.30 uur) en FC Utrecht-Willem II (14.30 uur).

Hongarije sluit spoorwegovergangen naar Kroatië

Hongarije sluit vanaf zondag drie spoorwegovergangen met buurland Kroatië om de toestroom van vluchtelingen te beperken. Voor ten minste dertig dagen zijn er geen treinen van en naar het land. Sinds afgelopen zomer proberen vluchtelingen massaal per trein via Hongarije de Europese Unie te bereiken. 

Samsung en LG presenteren nieuw model op Mobile World Congress

In Barcelona begint het Mobile World Congress, de belangrijkste smartphone- en tabletbeurs van het jaar. Samsung, LG en Huawei houden zondag persconferenties om hun nieuwe producten te presenteren. In ieder geval de Samsung Galaxy S7 en LG G5 zullen hun opwachting maken.

Inwoners Bolivia stemmen over nieuwe ambtstermijn president 

In Bolivia vindt zondag een referendum plaats over een nieuwe ambtstermijn van president Evo Morales. Indien de Boliviaanse bevolking daarmee instemt, blijft Morales tot 2025 president. Zijn huidige termijn eindigt in 2020, hij werd in 2006 verkozen.

En verder:

- Viert de Zimbabwaanse president Robert Mugabe zijn 92e verjaardag. De verjaardag van de bejaarde president mondt traditioneel uit in een volksfeest waarbij grote stadions worden afgehuurd. Vorig jaar kreeg Mugabe veel kritiek, omdat hij voor het avondbanket onder meer olifantenvlees op het menu had staan. 

Weer: 

Zondag overdag is het grijs, maar de meeste regen valt in het noorden van het land. In het zuiden is het vaker droog. Verder is er een sterke zuidwesten wind. Aan zee waait het nog hard, met windkracht 7. Het is zacht met maxima van 10 of 11 graden.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur: