Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 20 februari 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

PSV wil revanche tegen Heracles

In de eredivisie stuit koploper PSV om 19.45 uur op nummer drie Heracles. De Eindhovenaren jagen op revanche, want eerder dit seizoen gingen ze in Almelo met 2-1 onderuit, tot nu toe de enige nederlaag die ze leden. Sowieso is PSV gewaarschuwd: in januari speelde Heracles op bezoek bij Ajax knap met 0-0 gelijk. De andere eredivisieduels van zaterdagavond zijn AZ-FC Groningen (18.30 uur), sc Heerenveen-NEC (19..45 uur) en FC Twente-SC Cambuur (20.45 uur).

Grote drukte verwacht op wegen richting wintersportgebieden

Zaterdag wordt het op de verkeerswegen richting de wintersportgebieden druk, verwacht de ANWB. Vooral tussen 09.00 uur en 15.00 uur moeten mensen rekening houden met veel vertragingen. Vrijdag is in de regio's Midden en Zuid de voorjaarsvakantie begonnen. Zo'n 300.000 Nederlanders vieren komende week hun vakantie in de Alpen. De ANWB voorziet met name vertragingen in Duitsland op de A3/A9, A7 A8, A93 en A99. In Frankrijk zijn de knelpunten onder meer de A40, de A43 en de N90. In Oostenrijk wordt het dringen op de wegen richting Tirol, het Vorarlberg en Salzburgerland. In Zwitserland wordt het filerijden op de A1.

71ste Huishoudbeurs van start

In de Amsterdamse RAI begint zaterdag de 71ste editie van de Huishoudbeurs. Een evenement waar jaarlijks tussen de 200.000 en 250.000 man (of eigenlijk vooral vrouw) op af komt. De beurs is voor merken een gelegenheid om p hun producten en diensten op het gebied van mode en cosmetica, gezondheid, koken, wonen en apparatuur en vrije tijd te tonen.

Bekijk de actuele verkeerssituatie

Weer: 

Zaterdag is het eerst af en toe droog. In de loop van de dag gaat het stevig regenen. Het kwik loopt verder op. Het is 8 graden in de middag en zo'n 10 graden in de avond. Het waait stevig. Zondag verloopt eveneens zacht, nat en aan zee is het vaak onstuimig.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur: