Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 10 februari 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Hof hoort getuige in zaak Chemie-Pack

Het gerechtshof in Den Bosch hoort woensdag een cruciale getuige in het hoger beroep dat draait om de brand op het terrein van Chemie-Pack in 2011. De getuige is een medewerker die zegt dat hij in opdracht van leidinggevenden de gasbrander heeft gehanteerd, waardoor de brand ontstond. Het OM eiste eind vorig jaar twee tot vier jaar cel tegen drie leidinggevenden van Chemie-Pack in Moerdijk. 

Aanklagers opnieuw naar rechter om wraakporno Facebook

De 21-jarige Chantal wil dat Facebook aanwijst wie een seksfilmpje van haar online heeft gezet, maar volgens het Amerikaanse bedrijf is de video inmiddels gewist. De rechter bepaalde eerder dat een onderzoeker van Facebook en een door Chantal aangewezen IT-expert moeten samenwerken, maar die samenwerking zou moeizaam verlopen. Aanklagers stapten daarom opnieuw naar de rechter. 

Twitter presenteert kwartaalcijfers

Het bedrijf staat onder druk van investeerders vanwege tegenvallende gebruikersgroei en een machtsstrijd aan de top van het sociale netwerk.

En verder: 

- Wordt bij Kampen een middeleeuws scheepswrak gelicht. 

- Zal premier Mark Rutte woensdagavond merken of het van Amerika nageaapte 'Correspondents Dinner' ook in Nederland aanslaat. Komieken hebben Rutte geholpen met het schrijven van de grappen. 

- Bestaat Het Parool 75 jaar. De krant komt uit met een nieuw logo. 

Weer en verkeer:

In de nacht van dinsdag op woensdag is er volgens het KNMI redelijk veel bewolking en een gebied met regen trekt over het land. Tegen de ochtend is lokaal natte sneeuw mogelijk. In het zuidwestelijk kustgebied is de wind krachtig tot hard. Donderdag overdag blijft het bewolkt en regent het regelmatig. Het wordt ongeveer 6 graden. 

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur: