Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 6 februari 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Pegida demonstreert in Amsterdam

Pegida demonstreert zaterdag in Amsterdam tegen "de islamisering van Europa". De organisatie stelt met driehonderd tot vijfhonderd mensen te gaan protesteren.

De SP heeft op zijn beurt een tegendemonstratie aangekondigd, waarbij zich verschillende andere groepen hebben aangesloten. Bekijk hier een video over Pegida in 60 seconden.

Brazilië verklaart oorlog aan Aedes-muskieten

De Braziliaanse president verklaarde eerder de oorlog aan de Aedes-muskieten die het zikavirus dragen. Brazilië houdt zaterdag een nationale dag van mobilisatie. Duizenden soldaten en overheidsmedewerkers zullen proberen de muggen uit te roeien rond huizen en kantoren. 

Prins Carnaval ontvangt sleutel Maastricht

Burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-te Strake draagt zaterdag symbolisch de macht over de stad voor drie dagen over aan Prins Carnaval. Deze 'Machseuverdrach' is een oude traditie binnen de Maastrichtse carnavalsviering. Carnaval loopt officieel van zondag 7 tot dinsdag 9 februari, maar begint en eindigt in veel plaatsen eerder of later.

AZ wil tegen Vitesse goede reeks voortzetten

Vier wedstrijden staan er zaterdagavond op het programma in de eredivisie. AZ jaagt tegen Vitesse op zijn vijfde achtereenvolgende zege. Door de reeks goede resultaten zijn de Alkmaarders gestegen naar de achtste plaats, op slechts vijf punten van nummer drie Feyenoord. De aftrap bij AZ-Vitesse is om 19.45 uur.

De andere wedstrijden van zaterdagavond zijn ADO Den Haag-Roda JC (18.30 uur), sc Heerenveen-FC Twente (19.45 uur) en Heracles Almelo-PEC Zwolle (20.45 uur).

Fed Cup-team in actie tegen Rusland

Het Nederlandse Fed Cup-team duelleert dit weekeinde met Rusland om een plaats in de halve finale van de wereldgroep. Zaterdag worden de eerste twee partijen in het enkelspel afgewerkt. Nederland is al zeven duels in het landentoernooi ongeslagen. De eerste wedstrijd van de tennissters in de wereldgroep sinds 1998 wordt op een hardcourt ondergrond gespeeld in het Olympisch Stadion van Moskou.

En verder:

- verwacht de ANWB topdrukte op de wegen richting wintersportgebieden in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. 

Weer

Het is zaterdag vooral grijs, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt dan 9 of 10 graden, bij een aantrekkende wind uit het zuiden tot zuidwesten. 's Avonds waait het vrij krachtig tot aan zee hard.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur: