Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 4 februari 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Tweede Kamer debatteert over verschillende asielonderwerpen 

Onder andere de onduidelijkheid rond de noodopvanglocaties en het aantal incidenten in asielzoekerscentra komen aan bod. Net als de oproep van de waarnemend korpschef voor kleinschalige vluchtelingenopvang en het bericht dat naar schatting 20.000 kinderen die naar Europa zijn gevlucht zijn verdwenen.

Grote stakingen in Griekenland

Vakbonden willen met de stakingen hun onvrede uiten over de geplande pensioenkortingen. De staking is de eerste grote werkonderbreking van het jaar in Griekenland. Werknemers van bedrijven in uiteenlopende sectoren leggen het werk neer. Ook ambtenaren zullen staken.

Resultaten Shell en ING

AEX-bedrijven Shell en ING maken hun resultaten bekend. ING boekte in het derde kwartaal van 2015 een nettowinst van 1,06 miljard euro, tegenover 928 miljoen euro een jaar eerder. Shell heeft veel last van de gedaalde olieprijzen. In januari liet het concern weten dat de winst in het vierde kwartaal van 2015 waarschijnlijk veel lager zal zijn dan een jaar eerder het geval is. Begin februari verlaagde kredietbeoordelaar Standard & Poor's de kredietwaardigheid van het bedrijf van AA- naar A+.

Toekomst cao besproken in Tweede Kamer

Donderdagochtend debatteert de Kamer over de toekomst van de cao. Het zit sommige partijen dwars dat er nog zo veel ouderen werkloos langs de kant staan. Ook bestaan er zorgen over het doorbetalen van loon bij ziekte. Dat zou werkgevers ervan weerhouden personeel in vaste dienst te nemen. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de Sociaal-Economische Raad om advies gevraagd, maar het geduld raakt langzaam op in de Tweede Kamer.

Nieuwe zitting Bart van U.

De verdachte van de moord op Els Borst en de moord op zijn zus staat terecht bij de rechtbank in Rotterdam. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. Er wordt gekeken naar het verloop van het onderzoek en naar de verlenging van het voorarrest van Van U..

PSV en FC Utrecht tegenover elkaar in kwartfinale beker

PSV en FC Utrecht strijden donderdag om het laatste ticket voor de halve eindstrijd in de KNVB-beker. Na de winterstop zijn de Eindhovenaren uitstekend op dreef met vier zeges in net zoveel wedstrijden. FC Utrecht was bezig aan een opmars, maar die werd een halt toegeroepen door twee achtereenvolgende nederlagen in de eredivisie. Het treffen in het Philips Stadion begint om 20.45 uur. Na de wedstrijd wordt er geloot voor de halve eindstrijd.

Openingsavond Premier League Darts

In Leeds begint donderdagavond de Premier League Darts, een drie maanden durende competitie met de tien beste spelers van dartsbond PDC. Op de eerste speeldag staan meteen twee krakers op het programma: Gary Anderson-Adrian Lewis (een herhaling van de laatste WK-finale) en Phil Taylor-Raymond van Barneveld. Michael van Gerwen begint met een wedstrijd tegen James Wade.

En verder:

- Is het donderdag Wereldkankerdag. In Nederland overlijden drie op de tien mensen aan kanker, zo werd woensdag bekend, dat is het op één na hoogste percentage van de Europese Unie.

- Debatteert de Tweede Kamer met minister Koenders (Buitenlandse Zaken) over onder andere het Israelisch-Palestijns conflict en erkenning van de Palestijnse staat. 

Weer en verkeer

Al vroeg op donderdagochtend trekken vanuit het westen buien over het land die aanhouden tot in de middag. Later op de dag wordt het vanuit het westen uiteindelijk droger en breekt de zon op sommige plaatsen door. In het oosten en zuidoosten kan het echter ook een groot deel van de middag regenachtig blijven. Het wordt donderdag tussen de 6 en 10 graden bij een matige tot krachtige wind uit het westen.

Ondanks de voorspelde regen van donderdagochtend verwacht de ANWB een normale spits.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur: