Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 3 februari 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Cruciale bekerwedstrijd voor Feyenoord

Feyenoord tracht woensdag in de bekerwedstrijd tegen Roda JC een einde te maken aan de dramatische serie van vijf nederlagen op rij. Inzet van het duel in Kerkrade is een plek in de halve finale. De aftrap is om 20.45 uur. In 2008 legde Feyenoord voor het laatst beslag op de eindzege in het bekertoernooi, door nota bene Roda JC te verslaan in de finale. Om 18.30 uur begint FC Den Bosch-VVSB, een duel tussen een Jupiler League-club en een amateurclub.

Kamer spreekt over vertrek Kinderombudsman

Bij het besloten gesprek in de Tweede Kamer wordt onder meer gesproken over een profielschets voor de nieuwe Kinderombudsman. De ambtstermijn van Marc Dullaert loopt na vijf jaar per 1 april af en Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen heeft besloten hem niet voor te dragen voor herbenoeming. Van Zutphen wil zijn eigen team samenstellen. Tienduizenden mensen hebben online een petitie ondertekend om Dullaert te behouden.

KPN presenteert jaarcijfers

Het telecomconcern KPN maakt woensdag bekend hoeveel winst in 2015 is geboekt. In het derde kwartaal had het bedrijf nog te kampen met minder opbrengsten op de zakelijke markt. Op de mobiele markt groeide KPN juist flink. Onder de streep hield het bedrijf in het derde kwartaal een nettowinst van 87 miljoen euro over. Eind oktober stelde het bedrijf dat de doelen voor 2015 nog gehaald konden worden.

Hiddink wil ongeslagen status bij Chelsea verlengen

In de Premier League worden woensdagavond twee wedstrijden afgewerkt, waaronder Watford-Chelsea vanaf 20.45 uur Nederlandse tijd. Sinds Guus Hiddink in december de ontslagen José Mourinho opvolgde, hebben de Londenaren niet meer verloren. Chelsea bezet de veertiende plaats, met een achterstand van maar liefst veertien punten op de vierde plek, welke recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League.

De andere Premier League-wedstrijd van woensdagavond is het treffen tussen Everton en het Nederlands getinte Newcastle United.

Reconstructie in onderzoek dood 28-jarige man uit Leens

In Kloosterburen wordt een reconstructie gehouden in het onderzoek naar de dood van de 28-jarige man uit Leens, wiens lichaam begin januari werd gevonden in de tuin van een 25-jarige man. Hij en een 27-jarige vrouw worden verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning en de dood van de man. Hij verdween in Nieuwjaarsnacht na een kroegbezoek in de Groningse plaats.

En verder:

- Staat de Amerikaan Martin Shkreli voor de rechter op verdenking van fraude bij het biofarmaceutische bedrijf Retrophin waar hij directeur was. De 32-jarige voormalig topman van het farmaceutische bedrijf Turing is vooral bekend geworden door het opdrijven van de prijs van het medicijn Damarin met 5.000 procent.

Wordt de Poëzieweek afgesloten in de Stadsschouwburg Amsterdam, waar de winnaars van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd bekend worden gemaakt.

- En krijgt Journalist van het jaar Bas Haan van Nieuwsuur zijn prijs uitgereikt in de raadszaal van de gemeente Hilversum met burgemeester Pieter Broertjes als gastheer.

Weer en verkeer

Woensdag is het wisselend bewolkt met vooral in het zuiden vaker zon. Vanuit het noorden trekken soms felle buien over het land met soms onweer en hagel. Verder staat er een matige tot aan zee harde wind met kans op zware windstoten. Met maximaal 5 tot 7 graden is het de koudste dag van de week.

De ANWB verwacht een normale ochtendspits.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur: