Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 2 februari 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Presentatie van pakket voor Brits lidmaatschap EU 

De Europese Unie komt dinsdag met een nieuw totaalpakket dat er voor moet zorgen dat de Britten lid blijven van de unie. Volgens de voorzitter van Europese Raad, Donald Tusk, zijn er flinke stappen gezet in de onderhandelingen met Groot-Brittanië. Zo zou er onder andere afgesproken zijn dat het land burgers uit andere EU-landen sociale zekerheid mag weigeren. 

Zitting in aanrandingszaak Bill Cosby

In Montgomery County moet de acteur dinsdag voor het eerst de rechter verschijnen. Hij wordt ervan verdacht in 2004 een vrouw aangerand te hebben. Cosby hangt een maximale gevagenisstraf van vijf jaar en een geldboete van 25.000 dollar boven het hoofd. Naast deze zaak wordt Cosby ook verdacht van seksueel misbruikt van zeker tientallen andere vrouwen.

Acht wedstrijden in de Premier League

Liefst acht duels staan dinsdagavond op het programma in de Engelse competitie. Ronald Koeman gaat met Southampton op bezoek bij Arsenal en Manchester United treedt voor eigen publiek aan tegen Stoke City. United moet winnen om de aansluiting te vinden met de top vier en om ervoor te zorgen dat manager Louis van Gaal niet verder onder druk komt te staan. Een ander interessant duel is de confrontatie tussen koploper Leicester City en Liverpool.

Nintendo presenteert kwartaalcijfers 

De Japanse maker van de Wii U en Nintendo 3DS heeft te kampen met sterke concurrentie van Sony en Microsoft, die met hun Playstation 4 en Xbox One records braken rond de feestdagen.

Ook olie- en gasconcern ExxonMobil, farmaceut Pfizer en de Zwitserse bank UBS presenteren hun cijfers over het vierde kwartaal van vorig jaar. UBS maakt daarnaast ook de jaarcijfers over 2015 bekend. 

AZ stuit op amateurs HHC in beker

De eerste kwartfinale in de KNVB-beker gaat dinsdagavond vanaf 20.45 uur tussen AZ en de amateurs van HHC. De formatie uit Hardenberg zorgde in de vorige ronde voor een grote stunt door NEC te verslaan. AZ is de laatste weken uitstekend op dreef. Sinds de winterstop lieten de Alkmaarders nog geen punt liggen, waardoor de ploeg naar de achtste plaats is gestegen in de eredivisie. HHC staat derde in de topklasse zondag.

En verder:

- Debatteert het Europees Parlement met vice-voorzitter Frans Timmermans over de vluchtelingencrisis en de bewaking van de buitengrenzen van Europa en de Schengenzone.  

- Wordt in Amerika, en ook op sommige plekken in Europa, Groundhog Day gevierd. Deze 'bosmarmottendag' werd wereldberoemd dankzij de komedie met Bill Murray (die veel fans vandaag opnieuw kijken).

Weer en verkeer

Het is dinsdag overwegend bewolkt en vooral in het zuidoosten is het regenachtig. Ook op andere plaatsen in het land een enkele bui vallen. Er staat een stevige wind uit het zuidwesten, waarbij er aan de kust net als maandag kans blijft op zware windstoten. Het wordt tussen de 8 en 10 graden. 

De ANWB verwacht een normale ochtendspits voor dinsdagochtend. 

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor.

Klik hier om u in te schrijven voor onze ochtendnieuwsbrief (via mail) om 6.00 uur: