Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 27 januari 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'. 

President Rohani ontmoet paus Franciscus

Nu veel westerse landen de sancties tegen Iran hebben opgeheven, staan verschillende bedrijven in de rij om zaken te doen met het land in het Midden-Oosten. Rohani bezoekt deze week zowel Italië als Frankrijk. Dinsdag is Parijs aan de beurt. Het is voor het eerst in 16 jaar dat een Iraans staathoofd de Franse hoofdstad bezoekt. 

PSV op bezoek bij Excelsior in midweekse speelronde

In de midweekse speelronde van de eredivisie staan woensdag vijf wedstrijden op het programma. Landskampioen PSV gaat op bezoek bij Excelsior. Met twee zeges zijn de Eindhovenaren sterk uit de winterstop gekomen, waar de Rotterdammers juist tweemaal onderuit gingen sinds de hervatting van de competitie. Om 20.45 uur is de aftrap op Woudestein. De andere duels van woensdag zijn AZ-SC Cambuur (18.30 uur), NEC-FC Twente (18.30 uur), De Graafschap-ADO Den Haag (19.45 uur) en Vitesse-PEC Zwolle (20.45 uur).

Kerry bezoekt China

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken ontmoet woensdag de Chinese president Xi Jinping, de Chinese buitenlandminister Wang Yi en ander hoge functionarissen. Kerry zal er bij Xi Jinping op aandringen dat Noord-Korea harder wordt aangepakt vanwege de nucleaire proef die het land recentelijk uitvoerde. Ook het agressieve beleid van China in de Zuid-Chinese zee komt waarschijnlijk aan bod. 

CBS komt met cijfers over zzp'ers

Het CBS maakt woensdag cijfers over zelfstandigen zonder personeel bekend. Het statistiekbureau gaat in op de vraag hoe het inkomen van zzp’ers eruit ziet en voor hoeveel van de ruim 1,3 miljoen zelfstandigen in Nederland het ondernemerschap een loopbaan of juist een bijbaan is. 

En verder:

- Is woensdag de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust

- Maakt Facebook woensdagavond zijn resultaten over het vierde kwartaal van 2015 bekend.

Weer en verkeer

Woensdag regent het af en toe. Het wordt een graad of 11 en de wind blijft stevig doorstaan. In de avond gaat het harder regenen. Donderdag klaart het vanuit het westen op en wordt het droog. Er is dan flink wat zon. Met een graad of 8 is het wel iets minder zacht.

De ANWB denkt dat het verkeer woensdagochtend weinig last zal hebben van de regen en verwacht een normale ochtendspits. Verkeer dat richting Frankrijk rijdt, moet rekening houden met blokkades van boze boeren op de Franse snelwegen.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur