Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 26 januari 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'. 

President Rohani ontmoet paus Franciscus

Nu veel westerse landen de sancties tegen Iran hebben opgeheven, staan verschillende bedrijven in de rij om zaken te doen met het land in het Midden-Oosten. Rohani bezoekt deze week zowel Italië als Frankrijk en spreekt dinsdag onder meer met paus Franciscus.

Hoge opkomst verwacht bij raadsvergadering azc Geldermalsen

In de Gelderse gemeente Geldermalsen wordt dinsdag vergaderd over de komst van een mogelijke asielopvang. Bij een vorige vergadering in december braken rellen uit en werden meerdere mensen aangehouden. Omdat er veel publiek wordt verwacht, wordt de vergadering in een middelbare school gehouden. Aanmelding voor de bijeenkomst is verplicht.

Van Gaal praat over toekomst bij United

Louis van Gaal heeft vandaag een gesprek met Manchester United-directeur Ed Woodward over zijn toekomst bij de Premier League-club. Volgens The Guardian heeft de trainer Gaal zaterdag na de 1-0 thuisnederlaag van United tegen Southampton zijn ontslag aangeboden.

Koploper Ajax in actie in de eredivisie

In de eredivisie is er een midweeks programma, met dinsdag twee wedstrijden. Om 20.45 uur is de aftrap bij Ajax-Heracles Almelo. De Amsterdammers voeren de ranglijst aan na negentien speelrondes en lieten na de winterstop nog geen punt liggen. Heracles staat verrassend vierde, een plek die aan het einde van de rit leidt tot deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De andere eredivisiewedstrijd van dinsdag is Willem II-FC Groningen, waar om 18.30 uur het eerste fluitsignaal klinkt.

En verder:

- Schuift de Amerikaanse acteur George Clooney aan bij talkshow RTL Late Night. Clooney is 's middags te gast bij een gala van de Nationale Postcode Loterij in Carré.

- Komt techgigant Apple met de verkoopcijfers van het laatste kwartaal van 2015.

Weer en verkeer

Dinsdag is er eerst af en toe zon en wordt het circa 10 graden. Tegen de avond gaat het vanuit het westen regenen. Aan zee komt een krachtige tot stormachtige wind te staan en zijn er zware windstoten tot ruim 90 kilometer per uur mogelijk. Hiervoor heeft het KNMI voor de kustprovincies een code geel afgegeven. 

Automobilisten kunnen dinsdagochtend hinder ondervinden van de laaghangende zon.  

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur