Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 25 januari 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'. 

Het is vijf jaar geleden dat de revolutie in Egypte van start ging

De Moslimbroederschap, activisten en families van politieke gevangenen roepen op tot protest. Sinds de revolutie is Egypte er maar weinig op vooruit gegaan en president Abdel-Fattah al-Sisi zet iedereen die commentaar heeft op zijn beleid vast. De Moslimbroederschap, de partij van voormalig president Mohammed Mursi, is door Al-Sisi bestempeld als terroristische organisatie.

Eerste pro-formazitting Jumbo-afperser

De 51-jarige man die ervan wordt verdacht supermarktketen Jumbo maandenlang te hebben afgeperst en bedreigd staat voor de rechter. Bij twee filialen van Jumbo in Groningen zijn vorig jaar binnen een maand twee explosieven gevonden. Ook werd er een explosief gevonden bij een filiaal in Zwolle.

Meer of minder hamburgers verkocht bij McDonald’s

De Amerikaanse hamburgerketen maakt bekend of er in het vierde kwartaal van 2015 meer of minder burgers zijn verkocht. In het derde kwartaal lukte het McDonald’s voor het eerst in twee jaar om de omzet in de VS te laten groeien. De Europese Commissie doet momenteel onderzoek naar de belastingafspraken die het bedrijf met Luxemburg heeft gemaakt. Die druisen mogelijk in tegen Europese mededingingsregels.

Oranjevrouwen oefenen opnieuw tegen Denemarken

De Nederlandse voetbalvrouwen spelen maandag opnieuw een oefenduel met Denemarken in het Turkse Belek. Vrijdag was Oranje al met 2-0 te sterk voor de Scandinavische ploeg. De wedstrijd begint om 13.30 uur. Oranje heeft in Turkije een trainingskamp belegd ter voorbereiding op het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) in eigen land. Het OKT wordt van 2 tot en met 9 maart in Rotterdam gespeeld. Nederland moet eerste worden in een poule met Noorwegen, Zweden en Zwitserland om zich te plaatsen voor de Spelen.

En verder:

- Ontmoet de Iraanse president Hassan Rouhani de Italiaanse premier Matteo Renzi tijdens zijn bezoek aan Italië.

- Presenteert Rusland een nieuw vaccin tegen ebola tijdens een bijeenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie.

- Worden de omroepman- en vrouw van het jaar bekend gemaakt.

Weer en verkeer

Maandag klaart het in de loop van de ochtend vanuit het zuidwesten op en is er ruimte voor de zon. Het blijft dan droog en het wordt 8 tot 12 graden, zeer zacht voor de tijd van het jaar. De ANWB verwacht vanwege het droge weer een normale ochtend- en avondspits.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur