Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 januari 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'. 

Slotdag NK allround in Thialf

Op het NK allround worden zondag de titels verdeeld. Zowel de mannen als de vrouwen rijden een 1500 meter en een stayersafstand (de vrouwen de 5000 meter en de mannen de 10.000 meter). Bij de mannen voert Jan Blokhuijsen het klassement aan, bij de vrouwen leidt Antoinette de Jong de dans. Om 13.30 uur begint het programma. Het NK allround is geteisterd door afzeggingen. Onder anderen Sven Kramer, Jorrit Bergsma en Ireen Wüst geven geen acte de presence op het toernooi in Thialf.

Feyenoord op bezoek bij AZ, PSV ontvangt FC Twente

Voor Feyenoord is het zondag een kwestie van aanhaken of afhaken in de eredivisie. Als de Rotterdammers de lastige uitwedstrijd tegen AZ niet ongeschonden doorkomen, kunnen de titelambities waarschijnlijk definitief de ijskast in. De aftrap in Alkmaar is om 12.30 uur.

Twee uur later begint het treffen tussen PSV en FC Twente. De Eindhovenaren lieten dit seizoen al veel punten liggen tegen clubs uit het rechterrijtje en zijn dus gewaarschuwd. Het eredivisieprogramma van zondag wordt gecompleteerd door FC Utrecht-PEC Zwolle (14.30 uur) en ADO Den Haag-SC Cambuur (16.45 uur).

Portugezen naar de stembus voor nieuwe president

In Portugal wordt zondag een nieuwe president gekozen. Zittend president Anibal Cavaco Silva, die in 2006 werd verkozen, mag niet nog een termijn regeren. Grootste kanshebber is Marcelo Rebelo. Het presidentschap is grotendeels ceremonieel in Portugal.

Weer

Komende nacht gaat het af en toe regenen. De minima dalen naar 2 tot 5 graden. In het oosten blijft het langer droog. Zondag is er veel bewolking en vooral in de ochtend valt er af en toe nog regen. 's Middags is het 6 tot 8 graden. 

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur