Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 23 januari 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'. 

Koploper Ajax stuit op Vitesse in eredivisie

Koploper Ajax duelleert zaterdagavond in de eredivisie met Vitesse, waar de nieuwe hoofdtrainer Rob Maas vorige week debuteerde met een 2-0 zege bij SC Cambuur. De eerste ontmoeting in Arnhem eindigde in een 3-1 overwinning voor de Amsterdammers. Na achttien speelrondes heeft Ajax drie punten meer dan nummer twee PSV, dat zondag in actie komt tegen FC Twente. De andere wedstrijden van zaterdag in de eredivisie zijn Heracles Almelo-De Graafschap (18.30 uur), Excelsior-Roda JC (19.45 uur) en sc Heerenveen-Willem II (20.45 uur).

PVV deelt verzetsspray uit in Spijkenisse

Na de massale aanrandingen van vrouwen in onder meer Keulen, gaat de PVV zaterdag op de markt in Spijkenisse als actie een 'verzetsspray' uitdelen aan vrouwen. Het gaat om een spray met een kleurstof, als legaal alternatief zelfverdedigingsmiddel voor de verboden pepperspray. Geert Wilders is zelf ook aanwezig.

Tweede dag NK sprint en NK allround

Liefst zes afstanden worden er zaterdag verreden op het NK allround en NK sprint in Heerenveen. Op dat laatste toernooi valt al de beslissing. Het programma begint al om 10.45 uur met de 5000 meter mannen op het NK allround. Daarna rijden de allrounders bij de vrouwen de 3000 meter, waarna de sprinters aan zet zijn.

En verder: 

- wordt de winnaar van de Canon Zilveren Camera 2015 fotoprijs bekendgemaakt.

- krijgt Dakar-winnaar Gerard de Rooy een huldiging in Son en Breugel.

Weer

Zaterdag schijnt met uitzondering van het oosten en zuidoosten de zon en is het droog bij maxima tussen 6 en 9 graden

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur