Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 januari 2016.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Commissie Fyra-rapport reageert op Kamer

De Tweede Kamer hervat het debat van dinsdag over de uitkomsten van het rapport van de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek deed naar het Fyra-debacle. De conclusie van het onderzoek leidde in april vorig jaar tot het opstappen van oud-staatssecretaris Wilma Mansveld.

Nieuw rentebesluit ECB

De Europese Centrale Bank maakt om 13.45 uur het rentebesluit bekend. Om 14.30 uur geeft centralebankpresident Mario Draghi een toelichting op het besluit. Begin december verlaagde de centrale bank de zogenoemde depositorente, de rente waartegen banken geld kunnen stallen bij de ECB, van -0,2 naar -0,3 procent, een historisch laag niveau. Een negatieve rente betekent dat banken moeten betalen om hun geld bij de ECB neer te zetten.

Mogelijk afscheid Lleyton Hewitt

Lleyton Hewitt sluit donderdag mogelijk zijn bijna twintigjarige loopbaan als tennisser af. In de tweede ronde van de Australian Open neemt de 34-jarige Australiër het op tegen de als achtste geplaatste Spanjaard David Ferrer. Hewitt heeft aangekondigd een punt te zetten na het Grand Slam-toernooi in Melbourne. De voormalig Wimbledon-winnaar staat niet meer in de top driehonderd, maar kan op basis van een wildcard toch deelnemen aan de Australian Open. Zijn wedstrijd tegen Ferrer begint om 9.00 uur Nederlandse tijd.

Europese luchtvaarttop op Schiphol

Nederland organiseert deze tweedaagse top als voorzitter van de Europese Unie, samen met de Europese Commissie. Minister Melanie Schultz hield bij de opening woensdagavond al een toespraak. Zij en staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) spreken daar donderdag verder met internationale ambtsgenoten en bestuurders. 

En verder:

- is de uitreiking van de Ster Gouden Loeki 2015, de prijs voor de populairste tv-reclame van afgelopen jaar. 

- is het dit jaar op 21 januari Lelijke Truiendag én Internationale Knuffeldag.

- en is Jef Alberts vanavond voor het laatst te zien in de soap Goede Tijden Slechte Tijden. Acteur Bartho Braat stopt na 25 jaar.

Weer

Donderdag is het op veel plaatsen droog. Wel blijft het grijs door mist en/of laaghangende wolken. Lokaal schijnt in de middag de zon. Het wordt maximaal -2 graden in het noordoosten tot 3 graden aan zee en de zuidoostenwind is zwak of matig.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur