Dit wordt het nieuws op zondag 17 januari

Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 17 januari 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'. 

Feyenoord en PSV tegenover elkaar in De Kuip

Feyenoord-PSV is zondag het meest in het oog springende duel in de eredivisie. De Rotterdammers bezetten de derde plaats met 36 punten, twee minder dan nummer twee PSV. Om 14.30 uur is de aftrap in De Kuip. Koploper Ajax kan aan het begin van de middag de druk op beide clubs vergroten als het in het Kyocera Stadion afrekent met ADO Den Haag. De Amsterdammers hebben nu respectievelijk drie en vijf punten meer dan PSV en Feyenoord. ADO-Ajax begint om 12.30 uur. De andere duels van zondag zijn FC Groningen-FC Utrecht (14.30 uur) en NEC-Willem II (16.45 uur).

Demonstratie Pegida in Apeldoorn

Anti-islambeweging Pegida houdt zondag een demonstratie in Apeldoorn, die om 13.00 uur start. De organisatie verwacht zelf honderden mensen, waaronder uit Duitsland, waar Pegida zijn oorsprong heeft. De politie zegt paraat te staan en rekening te houden met tegendemonstraties.

Van Gaal met Manchester United op bezoek bij Liverpool

Manchester United speelt zondag één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen voor de club van Louis van Gaal. De 'Red Devils' gaan op bezoek bij rivaal Liverpool. Van Gaal liet eerder weten dat de ontmoeting tussen Liverpool en United de grootste wedstrijd is die er is in Engeland. United zegevierde vorig seizoen met 2-1 op Anfield en was eerder dit seizoen in eigen huis met 3-1 te sterk voor Liverpool. Het duel begint zondag om 15.05 uur uur.

En verder:

-  is het zondag 25 jaar geleden dat Operation Dessert Storm van start ging, beter bekend als de eerste Golfoorlog. Een door de Amerikanen geleide coalitie voerde veel luchtaanvallen uit op het Irak van Saddam Hoessein en verdreef diens troepen uit Koeweit.

- doet SpaceX zondag weer een poging om een raket te laten landen op een platform in de Grote Oceaan.

Weer en verkeer

In de loop van de nacht wordt het vrijwel droog waarna zondag overdag de zon geregeld schijnt. Bij een rustige wind wordt het 's middags 0 tot 3 graden. Na het weekend blijft de winter in het land. 's Nachts is het -2 tot soms -7 graden en de maxima liggen rond het vriespunt. De zon schijnt geregeld, misschien valt er dinsdag in het zuiden wat sneeuw.

Bekijk het actuele weerbericht en de actuele situatie op de weg en het spoor

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Tip de redactie