Dit wordt het nieuws op woensdag 13 januari

Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 13 januari 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'. 

Verkiezing nieuwe voorzitter Tweede Kamer

Woensdag wordt bepaald wie Anouchka van Miltenburg gaat opvolger als voorzitter van de Tweede Kamer. Woensdagmiddag is er een Kamerdebat met de kandidaten waarbij zij de Kamer moeten overtuigen dat hij of zij de beste kandidaat is en voldoet aan de profielschets (pdf). Daarna volgt een geheime stemming. Er zijn vier kandidaten om Anouchka van Miltenburg op te volgen als voorzitter van de Tweede Kamer: Khadija Arib (PvdA), Martin Bosma (PVV), Ton Elias (VVD), Madeleine van Toorenburg (CDA). Van alle kandidaten lijkt Arib de meeste kans te maken.

Hiddink aast op nieuwe overwinning met Chelsea

In de Premier League worden woensdagavond de resterende zeven wedstrijden in de 21e speelronde gespeeld. Het Chelsea van interim-manager Guus Hiddink probeert ten koste van West Bromwich Albion de derde zege op rij te boeken. De meeste aandacht in Engeland zal uitgaan naar de topper tussen Liverpool en Arsenal op Anfield Road. Om nog kans te maken op de titel moeten de ‘Reds’ eigenlijk winnen van de Londenaren. Manager Ronald Koeman treedt met Southampton aan tegen Watford en het verrassende Leicester City gaat op bezoek op Tottenham Hotspur. Vijf wedstrijden beginnen om 20.45 uur, twee duels starten om 21.00 uur.

Bekijk het volledige programma en de stand in de Premier League

Weer:

Woensdag blijft het overwegend bewolkt. Er trekt een zone met buiige regen van zuidwest naar noordoost over het land en later in de middag wordt het vanuit het zuidwesten droger. Langs de kust kunnen buien blijven voorkomen. Het wordt 5 tot 7 graden en de westenwind is matig tot aan zee vrij krachtig.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

NUwerk

Tip de redactie