Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 12 januari 2016 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'. 

'Politiemol' voor het eerst in openbaar in de rechtbank

'Politiemol' Mark M. moet dinsdag voor het eerst in het openbaar voor de rechtbank in Den Bosch verschijnen. De man uit Weert wordt ervan verdacht dat hij politie-informatie heeft verkocht aan criminelen.

Zware ochtendspits verwacht door regen

De ANWB rekent dinsdagochtend op een zware ochtendspits door de weersomstandigheden, waardoor er in de normaal al drukke dinsdagochtendspits nog meer files kunnen ontstaan dan normaal. Ook de dinsdagavondspits zal naar verwachting druk verlopen. 

Bekijk de actuele verkeersinformatie

Deadline verkiesbaar stellen voorzitterschap Kamer

Kamerleden kunnen zich dinsdag tot 10.00 uur verkiesbaar stellen voor het voorzitterschap van de Tweede Kamer. Woensdag stemt de Tweede Kamer wie er tot en met de nieuwe verkiezingen in maart 2017 voorzitter wordt. Maandag maakten VVD-kamerlid Ton Elias en PVV-Kamerlid Martin Bosma bekend zich verkiesbaar te stellen voor het voorzitterschap. PvdA-Kamerlid Khadija Arib en CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg meldden zich al eerder.

Proces Feyenoord-supporters van start

Dinsdag start in Rome het proces tegen zes Feyenoord-supporters die voorafgaande aan de Europa League wedstrijd tegen AS Roma in februari vorig jaar slaags raakten met de politie. De zes mannen in de leeftijd tussen 22 en 45 jaar oud, worden vervolgd voor hun verzet bij hun arrestatie en de mishandeling van agenten.

Manchester United op bezoek bij Newcastle United

In de Premier League wordt een midweekse speelronde afgewerkt, met dinsdagavond drie wedstrijden. Het meest in het oog springende duel is Newcastle United-Manchester United. Oftewel Daryl Janmaat, Siem de Jong, Georginio Wijnaldum en Vurnon Anita versus Memphis Depay, Daley Blind en manager Louis van Gaal.

De bezoekers, die enigszins op de weg terug zijn na een dramatische decembermaand, hebben een zege nodig om aan te haken bij de top vier. Hetzelfde geldt voor Newcastle, dat onder de degradatiestreep staat. De aftrap op St. James' Park is om 20.45 uur Nederlandse tijd.

Weer:

Dinsdag is het wisselvallig met diverse buien en aan zee kans op een klap onweer. Tussen de buien door schijnt soms de zon. Het wordt maximaal 6 tot lokaal 8 graden en de zuidwestenwind is matig tot aan zee krachtig.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur