Overzicht: David Bowie in zes video's

De Britse zanger David Bowie overleed zondag op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Bekijk het leven van de rockmuzikant in zes video's.

Eerste single Bowie in Nederland: Love you 'till Tuesday

De eerste single van David Bowie in Nederland was in 1969  het nummer Love you till Tuesday. Het lied was een compilatie van verschillend materiaal van de zanger van het album David Bowie.

Space Oddity eerste hit voor Bowie

David Bowie brengt het nummer Space Oddity in 1969 uit. Nadat de single in 1975 opnieuw wordt uitgebracht, heeft de rockzanger voor het eerst in zijn thuisland Groot-Brittanniē een nummer-1 hit te pakken. Het wordt een wereldhit.

Bowie in Merry Christmas Mr. Lawrence

David Bowie is niet alleen zanger, hij acteert ook in verschillende films. Waaronder de bioscoopfilm Merry Christmas, Mr. Lawrence uit 1983.

Bowie is best geklede Brit allertijden

David Bowie wordt na een opiniepeiling van BBC History Magazine gekozen als best geklede Brit aller tijden. De zanger heeft veel invloed gehad volgens mode-experts en blijft zijn hele leven bezig met mode.

Na twintig jaar staat Bowie weer op 1

David Bowie stond met het album The Next Day in 2013 voor het eerst in twintig jaar weer bovenaan in de Britse hitlijsten. 

Bowie komt met 25e album

Op vrijdag 8 januari 2016 brengt Bowie zijn 25ste album uit. Het album wordt zeer enthousiast ontvangen door de pers.

Lees meer over:
Tip de redactie