Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 8 januari 2015 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'. 

Verdachte moord door bom in woonboot voor de rechter

De man uit Purmerend die ervan wordt verdacht een zelf gefabriceerde bom te hebben laten ontploffen in een woonboot in het Noord-Hollandse Wormer staat vrijdag voor de rechter in Alkmaar. Bij de explosie vielen een dode en een gewonde. De verdachte zou zich hebben vergist in de woonboot en had een man op het oog die zijn minderjarige zus zou hebben misbruikt.

Rapper Kempi staat terecht voor bezit van drugs en wapens

De Eindhovense rapper Kempi (echte naam is Slijger), die eerder werd veroordeeld tot vijftien maanden cel wegens loverboypraktijken, staat vrijdag in Den Bosch terecht voor bezit van drugs en wapens. Kempi kwam op 18 december 2014 vrij na zijn straf te hebben uitgezeten.

Presentatie wielerploeg Lotto-Jumbo

De wielerploeg van Lotto-Jumbo stelt zich vrijdag voor in Den Bosch. Nederlandse enige World Tour-team aast komend seizoen op revanche na een jaar waarin slechts zes zeges werden geboekt. Vermoedelijk maken Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman, de klassementsrenners van de equipe, vrijdag hun programma bekend. Afgelopen jaar reden ze alle drie de Tour de France. De belangrijkste aanwinsten van Lotto-Jumbo zijn de Italiaan Enrico Battaglin en Dylan Groenewegen.

Feyenoord oefent tegen Charleroi

Liefst tien eredivisieclubs spelen vrijdag een oefenwedstrijd in de aanloop naar de hervatting van de competitie volgende week. Feyenoord treedt aan tegen Charleroi. De Rotterdammers treffen de Belgische club in liefst drie helften. AZ stuit op Club Brugge en PEC Zwolle en NEC hebben elkaar gevonden als sparringpartner. Koploper Ajax komt zaterdag in actie tegen Hamburger SV. 

En verder: 

- brengt David Bowie vrijdag zijn nieuwe album uit.

Weer:

Vrijdag schijnt de zon vaak. In de middag komen er wel iets meer wolken voor, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. Het wordt maximaal 5 tot 8 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur