Donderdag is de aanslag op Charlie Hebdo een jaar geleden. Verder wordt het inflatiecijfer gepubliceerd, en maakt Tom Dumoulin bekend wat hij komend wielerseizoen gaat doen. Bekijk de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 7 januari 2015:

Een jaar na de aanslag op Charlie Hebdo

Het is precies een jaar geleden dat twee zwaarbewapende mannen de redactie van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs binnendrongen en twaalf medewerkers doodschoten. De daders werden later gedood tijdens een politieactie. Het blad komt nu met een speciale editie met op de omslag God afgebeeld met een kalasjnikov op zijn rug. Ook zijn deze week meerdere herdenkingen in Frankrijk en is in de hoofdstad een gedenkteken onthuld.

Gladheid in noorden 

Ook donderdag krijgen de noordelijke provincies te maken met gladheid. Rijkswaterstaat adviseert daarom opnieuw in Friesland, Groningen en Drenthe niet de weg op te gaan. In de ochtend trekt vanuit het zuidwesten regen over het land, wat in het noorden overgaat in ijsregen, ijzel of sneeuw. Volgens Rijkswaterstaat kunnen de "zeer gevaarlijke rijomstandigheden" tot donderdagavond aanhouden.

In verschillende provincies blijven de scholen vanwege het winterweer ook donderdag dicht. Het is voor veel scholieren dan de derde dag op rij dat ze 'ijzelvrij' hebben.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie

Ontwikkeling cao-lonen en inflatiecijfer 2015

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt donderdagochtend bekend hoe de cao-lonen zich in 2015 hebben ontwikkeld. Ook meldt het statistiekbureau of de prijzen in december juist hoger of lager waren dan een jaar eerder. In november was de inflatie nog licht gestegen naar 0,7 procent. Ook het inflatiecijfer over heel 2015 wordt bekendgemaakt.

Dumoulin maakt wedstrijdprogramma bekend

Wielerploeg Giant-Alpecin presenteert zich donderdag aan de pers en het publiek. Dat gebeurt vanaf 10.15 uur in Berlijn. De kopman van de ploeg die sinds 2015 rijdt op een Duitse licentie is Tom Dumoulin, die afgelopen jaar als zesde eindigde in de Ronde van Spanje nadat hij lange tijd in de leiderstrui reed. De 25-jarige Limburger maakt donderdag zeer waarschijnlijk bekend of hij dit jaar de Ronde van Italië of de Tour de France rijdt in de aanloop naar zijn grote doel: de olympische tijdrit in Rio de Janeiro.

Pushbericht

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur