Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 6 januari 2015 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'. 

Gladheid in groot deel van Nederland

In de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend krijgen niet alleen de drie noordelijke provincies, maar ook delen van Noord-Holland, Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht mogelijk te maken met gladheid door ijzel. De VID waarschuwt automobilisten in de ochtendspits "heel bewust rekening te houden met gevaarlijke rijomstandigheden". In de stad Groningen beginnen vrijwel alle scholen woensdag vanwege het winterweer later. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie

VN-veiligheidsraad bijeen na kernproef Noord-Korea

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt woensdag om 16.00 uur Nederlandse tijd bijeen voor overleg over de kernproef van Noord-Korea. Volgens een diplomaat binnen de raad vindt de bijeenkomst waarschijnlijk achter gesloten deuren plaats. Japan en de Verenigde Staten, vijanden van Noord-Korea, zouden gezamenlijk op de spoedzitting hebben aangedrongen.

Nieuwe salarisstroken bekendgemaakt 

Salarisdienstverlener ADP maakt woensdagochtend bekend hoe de salarisstroken er in 2016 uit zullen zien. ADP heeft alle nieuwe regelingen bestudeerd en heeft berekend welke inkomensgroepen erop vooruit gaan en wie er dit jaar juist moet inleveren.

Opening gadgetbeurs CES 

Woensdag opent een van de grootste techbeurzen ter wereld zijn deuren in Las Vegas. De Consumer Electronic Show staat dit jaar in het teken van zelfrijdende auto's, nieuwe televisies, huishoudelijke gadgets en virtual reality. De beurs is open tot en met zaterdag en veel grote techbedrijven kondigen hier hun plannen voor 2016 aan.

Volg al het nieuws rond gadgetbeurs CES

Cruciale wedstrijd voor volleybalsters

De Nederlandse volleybalsters werken woensdag een cruciale wedstrijd af op het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) in Turkije. Oranje dient na de 3-2 nederlaag van maandag tegen Duitsland af te rekenen met het gastland om in de race te blijven voor deelname aan de Spelen. De wedstrijd begint om 18.30 uur. Alleen de winnaar van het OKT kwalificeert zich direct voor 'Rio', de nummer twee en drie krijgen op een ander OKT een herkansing.

En verder: 

Vieren christenen wereldwijd Driekoningen. Ze herdenken dat de drie wijzen uit het Oosten een ster volgden die hen tot de stal in Bethlehem leidde waar Jezus in de kribbe lag. Voor veel mensen betekent Driekoningen in de praktijk dat de kerstboom op straat wordt gezet. 

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur