Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 5 januari 2015 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'. 

Kans op ijzel tijdens ochtendspits in Noord-Nederland

In de noordelijke provincies komt maandagavond- en nacht ijzel voor, die kan aanhouden tot eind dinsdagochtend. Het KNMI heeft daarom voor Groningen, Friesland, Drenthe, het noorden van Overijssel en Flevoland en op de Waddeneilanden code oranje afgegeven. Het verkeer in het noorden moet dinsdagochtend dus nog rekening houden met gladde wegen. Sommige scholen hebben leerlingen dinsdag de hele dag vrij gegeven, of beginnen later met de lessen.

Europees inflatiecijfer december

Europees statistiekbureau Eurostat maakt om 11.00 uur inflatiecijfers over december bekend. Afgelopen november lagen de prijzen gemiddeld nog 0,2 procent hoger dan een jaar eerder. In die maand waren vooral groenten, restaurants en cafés op jaarbasis duurder geworden. De inflatie in de eurozone ligt nog de bijna 2 procent waar de Europese Centrale Bank (ECB) naar streeft.

Zestig jaar NOS Journaal

Dinsdag is het exact zestig jaar geleden dat het NOS Journaal voor het eerst werd uitgezonden. Het journaal werd aanvankelijk drie maal per week uitgezonden in de vorm van een aaneengesloten reeks videobeelden. Op deze jubileum-dag gaan oud-presentatoren als Eef Brouwers, Noortje van Oostveen, Maartje van Weegen, Henny Stoel, Noraly Beyer, Pia Dijkstra, Gerard Arninkhof en Eva Jinek meerdere dagjournaals presenteren.

Stoke City-Liverpool in halve finale League Cup

Het Nederlands getinte Stoke City speelt dinsdagavond tegen Liverpool in de halve finale van de League Cup, het een na belangrijkste bekertoernooi van Engeland. De ploeg van Ibrahim Afellay, Marco van Ginkel en Erik Pieters speelt voor eigen publiek, de return is over drie weken. De aftrap is om 21.00 uur Nederlandse tijd. In de andere halve finale staan Everton en Manchester City woensdagavond tegenover elkaar.

Zoektocht naar vermiste piloot

Nabij Petten wordt in zee gezocht naar de vermiste piloot die maandag neerstorte met zijn sportvliegtuigje. De marine zoekt 's nachts verder met speciale sonor-apparatuur. De KNRM stopte maandagavond met de zoektocht.

En verder:

- komt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met cijfers over orgaandonoren in Nederland. Die worden ook op NU.nl gepubliceerd.

Weer en verkeer: 

Komende nacht blijft het bewolkt en trekt een neerslaggebied van zuid naar noord over het land. In het midden en zuiden liggen de minima rond 5 graden en valt er regen. In het noorden vriest het enkele graden en kan zoals gezegd ijzel voorkomen. Dinsdag overdag trekt de neerslag weg en wordt het veelal droog. Het blijft wel bewolkt. Het wordt -2 in Groningen tot +8 graden in Zeeland en de oostelijke wind is matig tot vrij krachtig, 3 tot 5 Bft.

De ANWB verwacht dinsdag voor het grootste deel van het land een normale ochtendspits, het noordoosten ondervindt mogelijk hinder door de weersomstandigheden.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie