Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 2 januari 2015 en wat er die dag verder te doen valt.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Veranderingen in 2016 

NU.nl heeft voor u op een rij gezet wat het nieuws wordt in 2016 en wat de belangrijkste veranderingen voor uw portemonnee zijn per 1 januari 2016. Zo is Nederland vanaf 1 januari voorzitter van de Europese Unie, kiest de Tweede Kamer een nieuwe voorzitter, krijgt Amerika een nieuwe president, staan in de zomer de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op het programma en wordt duidelijk wat de gevolgen zijn van de nieuwe Mediawet.

Oekraïne heft invoerrechten op producten uit Rusland

De maatregel volgt op het besluit van Rusland om de handelsovereenkomst met Oekraïne op te schorten. Op 10 januari zal er ook een verbod worden ingesteld op bepaalde Russische goederen zoals wodka, chocolade, vlees en vis. De handel tussen Rusland en Oekraïne is sterk teruggevallen sinds het oplaaien van de politieke spanningen tussen beide landen.

Catalaanse CUP-partij bespreekt hun leiderschap

De linksgeörienteerde pro-onafhankelijkheidspartij lukte het eerder niet te beslissen wie de partij moet gaan leiden. Eind december mislukte een poging om Artur Mas, president van de Catalaanse regering, tot leider van de separatisten te kiezen.

Van Gaal jaagt met United op broodnodige zege in Premier League

Zestien van de twintig ploegen beginnen zaterdag aan hun eerste wedstrijd van 2016. Trainer Louis van Gaal staat wegens matige resultaten onder druk bij Manchester United en gaat met zijn ploeg proberen om na zes competitieduels zonder zege weer te winnen. In eigen huis is Swansea City de tegenstander.

Koploper Arsenal neemt het thuis op tegen Newcastle United en trainer Ronald Koeman gaat met Southampton op bezoek bij Norwich City.

Van Barneveld en Klaasen in halve finales WK darts

Met Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen staan er twee Nederlanders in de halve finales van het WK darts. Van Barneveld, die de wereldtitel in de PDC eerder in 2007 pakte en in de kwartfinales won van Michael Smith, neemt het op tegen tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis. Jelle Klaasen versloeg in de vorige ronde Alan Norris en treft titelverdediger Gary Anderson in Londen. De finale wordt zondag gespeeld.

Weer

Zaterdag overdag blijft het bewolkt en trekt de neerslag langzaam noordoostwaarts. Er valt vooral regen, maar in het noordoosten is 's avonds ook kans op natte sneeuw. Het wordt 4 graden in Groningen tot 9 graden in Zeeland. De zuidoostenwind is matig of vrij krachtig, 3 tot 5 Bft.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie