Dit wordt het nieuws op oudjaarsdag

Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 31 december 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Laatste dag van 2015

Donderdag wordt wereldwijd de jaarwisseling gevierd. Inwoners van de Line-eilanden in de Grote Oceaan beleven de start van het nieuwe jaar als eerste. Dat gebeurt om 11.00 uur Nederlandse tijd. Niet veel later volgen grote steden als het Australische Sydney (14.00 uur), het Japanse Tokyo (16.00 uur) en Peking in China (17.00 uur). 2016 gaat als laatste in op de eilanden van Amerikaans Samoa.

In Nederland wordt om middernacht weer traditioneel veel vuurwerk afgestoken, al groeit de roep om een verbod. Veel gemeenten organiseren dit jaar als alternatief een vuurwerkshow. De allergrootste vuurwerkshow van Nederland vindt plaats bij de Erasmusbrug in Rotterdam.

Bekijk hier het jaaroverzicht van NU.nl

Sylvestercross sluit sportjaar af

Traditiegetrouw wordt op oudejaarsdag de Sylvestercross afgewerkt. De mannen lopen 10.400 meter door de Soester bossen, de vrouwen 6.000 meter. Bij de vrouwen behoort Jip Vastenburg tot de favorieten. De Nederlandse moet onder andere af zien te rekenen met de Belgische atletes Veerle Dejaeghere en Almensh Belete. De vrouwen beginnen om 13.35 uur, de mannen om 14.10 uur.

Weer:

Donderdag trekt de regen tegen de middag Duitsland in en is het op een enkele bui na verder droog. Het blijft zacht met maximaal 9 tot 11 graden.

De jaarwisseling verloopt op veel plaatsen droog en fris met 4 tot 7 graden. Daarbij staat weinig wind. Alleen in de kustprovincies kan er bui of wat regen vallen.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie

NUwerk

Tip de redactie