Dit wordt het nieuws op woensdag 30 december

Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 30 december 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Messi voor 500e keer in actie bij Barcelona

In de Primera Division worden woensdag liefst negen wedstrijden afgewerkt. Koploper FC Barcelona neemt het om 20.30 uur in Camp Nou op tegen Betis Sevilla, waar Rafael van der Vaart en Ricky van Wolfswinkel spelen. Lionel Messi komt voor de vijfhonderdste keer in een officieel duel in actie voor FC Barcelona. Real Madrid treedt om 16.00 uur in Bernabéu aan Real Sociedad. Atletico Madrid, de tegenstander van PSV in de Champions League, gaat om 18.15 uur op bezoek bij Rayo Vallecano. Er staat woensdag één duel op het programma in de Premier League: Sunderland-Liverpool om 20.45 uur.

Verkiezingen in Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR)

Het land wordt door geweld verscheurd en verkiezingen moeten leiden tot een stabiele, gekozen regering die rebellenleiders ervan kan overtuigen de wapens neer te leggen. Dertig kandidaten, onder wie twee voormalig premiers, doen mee aan de verkiezingsrace. Als geen van de kandidaten zondag een meerderheid wint, wordt op 31 januari een tweede verkiezingsronde georganiseerd. 

Weer:

Woensdag is een droge dag met regelmatig zon en weinig wind bij maximaal 10 graden. In de avond neemt de bewolking toe. Op oudejaarsdag is het bewolkt en valt eerst regen. In de middag is wordt het droger en maximaal 9 of 10 graden. Tijdens de jaarwisseling is het op veel plaatsen droog, 2 tot 4 graden en staat er weinig wind.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie

Lees meer over:
Tip de redactie