Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 29 december 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Vuurwerk in de verkoop in Nederland

Dinsdag gaat de vuurwerkverkoop officieel van start in Nederland. Er wordt minder knalvuurwerk en meer siervuurwerk gekocht. Dat maakte Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN), die de vuurwerkverkopers vertegenwoordigt, maandag bekend op basis van geplaatste bestellingen. De laatste weken groeit de steun voor een vuurwerkverbod in Nederland, met als vervanger door gemeenten georganiseerde shows. Minister Bussemaker (Cultuur) liet eerder weten niets in een verbod te zien.

Van Gerwen-Van Barneveld op WK darts

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld staan dinsdagavond tegenover elkaar in de derde ronde van het WK darts in Londen. Laatstgenoemde rekende in de tweede ronde in een thriller af met Stephen Bunting, terwijl Van Gerwen simpel Darren Webster opzij zette. Ook Benito van de Pas (tegen Michael Smith) en Vincent van der Voort (tegen wereldkampioen Gary Anderson) strijden dinsdag om een plek in de vierde ronde.

Laatste dag NK afstanden

Liefst zes nummers worden dinsdag verreden op de laatste dag van de NK afstanden in Heerenveen, het toernooi waarop tickets worden verdeeld voor de WK afstanden later dit seizoen. De mannen werken de 10.000 meter en 1000 meter af, de vrouwen rijden de 5000 meter en 1000 meter. Ook staat bij zowel de mannen als de vrouwen de massastart op het programma. Om 13.00 uur wordt de eerste afstand verreden in Thialf, de 5000 meter voor vrouwen.

Weer:

Dinsdag neemt vanuit het westen de bewolking toe en kan er in de westelijke helft van het land wat regen vallen. Het wordt 9 of 10 graden. Woensdag is een droge dag met regelmatig zon en weinig wind bij maximaal 10 graden. Op Oudejaarsdag is het bewolkt en valt er enige tijd regen. De middagtemperatuur komt uit op 9 graden. Tijdens de jaarwisseling is het op veel plaatsen droog, 4 tot 7 graden en staat er weinig wind.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie