Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 28 december 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

1500 meter mannen op tweede dag NK afstanden

Met de 1500 meter staat maandag bij van de NK afstanden de 'koningsafstand' op het programma. Vorig seizoen ging de titel op de schaatsmijl naar Sven Kramer, maar sindsdien heeft de Fries nog amper indruk kunnen maken. De tweede dag in Heerenveen begint om 14.35 uur met de 3000 meter voor vrouwen. De vrouwen rijden ook twee 500 meters.

Manchester United treft Chelsea in Premier League

Twee dagen na een volledig programma op 'Boxing Day' komen zestien ploegen alweer in actie in de Premier League. Het meest in het oog springende affiche is het duel tussen Manchester United en Chelsea (aftrap 18.30 uur), waarin de Nederlandse trainers Louis van Gaal en Guus Hiddink het tegen elkaar gaan opnemen. Van Gaal ligt onder vuur door de slechte resultaten. Ronald Koeman gaat met Southampton op bezoek bij West Ham United, en het Nederlands getinte Newcastle United speelt tegen West Bromwich Albion.

Oeganda organiseert nieuwe gesprekken met partijen Burundi

In het centraal-Afrikaanse land is het al maanden onrustig: de VN vreest zelfs dat Burundi op de rand staat van een burgeroorlog. Een etnisch conflict dreigt. Aanleiding voor de opgelopen spanningen is het besluit van president Pierre Nkurunziza om zich beschikbaar te stellen voor een derde termijn. Zowel de regering van Burundi als de belangrijkste oppositiecoalitie zouden de plannen voor gesprekken verwelkomen. Ondertussen wil de Afrikaanse Unie vijfduizend troepen naar Burundi sturen om de orde te handhaven.

En verder:

- worden de slachtoffers herdacht van de vliegramp met een toestel van AirAsia, dat 28 december 2014 onderweg was van de Javaanse stad Surabaya naar Singapore toen het neerstortte boven zee.

- is het 120 jaar geleden dat de film werden vertoond, door de gebroeders Lumière in het Grand Café in Parijs.

Weer:

Zondagavond wordt het op de meeste plaatsen droog, waarna het vannacht opklaart en in het zuiden afkoelt tot rond 5 graden. In het noorden blijft het een graad of 10. Maandag schijnt de zon geregeld en bij een vaak matige wind uit zuid tot zuidoost wordt het 11 tot 13 graden.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie