Wat gaat er op zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 27 december 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Eerste dag NK afstanden in Heerenveen

Bij de eerste Nederlandse kampioenschappen schaatsen van deze winter staan zondag drie afstanden op het programma: de 5000 en 500 meter voor mannen en de 1500 meter voor vrouwen. Naast de Nederlandse titel staan er per afstand ook nog twee tickets voor de WK afstanden op het spel. Jorrit Bergsma (5000 meter), Kai Verbij (500 meter) en Marrit Leenstra (1500 meter) zijn al zeker van het toernooi dat half februari in Kolomna wordt gehouden. Ireen Wüst komt op de 1500 meter voor het eerst in actie bij een officiële wedstrijd sinds eind oktober. De wedstrijden in Thialf beginnen om 14.00 uur.

Tweede ronde presidentsverkiezingen Haïti

In Haïti mogen inwoners voor de tweede keer naar de stembus voor de presidentsverkiezingen in het land. De strijd gaat tussen Jovenel Moïse and Jude Célestin die tijdens de eerste ronde op 25 oktober respectievelijk 33 en 25 procent van de stemmen behaalden. Na de bekendmaking van die uitlslag braken in Haïti rellen uit. Na de verwoestende aardbeving op 11 januari 2010 is Haïti economisch en politiek nog steeds onstabiel

Van der Voort, Van Barneveld en Van Gerwen in actie op WK darts

De drie beste Nederlanders op de wereldranglijst spelen zondag hun twee ronde-partij bij het WK darts. Vincent van der Voort, vorig jaar kwartfinalist, treft in de middagsessie (vanaf 14.00 uur) in Alexandra Palace de Australiër Kyle Anderson. Vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld strijdt ‘s avonds (vanaf 20.00 uur) met de als zestiende geplaatste Engelsman Stephen Bunting om een plek bij de laatste zestien, terwijl topfavoriet Michael van Gerwen het opneemt tegen Darren Webster uit Engeland.

Weer:

Zondag is het bewolkt op veel plaatsen, maar alleen in het noorden valt ook wat regen. In het zuiden schijnt soms de zon. Het wordt rond de 12 graden. De wind uit het zuidwesten tot westen is eerst nog matig of vrij krachtig, 3 tot 5 Bft, maar neemt later flink af.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie