Wat gaat er op Tweede Kerstdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 26 december 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Tweede Kerstdag of 'Boxing Day'

In Noord-Europa wordt op 26 december ‘Tweede Kerstdag’ gevierd. Met name in veel Engelssprekende landen wordt zaterdag ‘Boxing Day’ gevierd. Werknemers kregen vroeger op deze dag hun kerstpakket, ‘Christmas box’, van hun baas. Tweede Kerstdag of Boxing Day staat in veel landen vooral in het teken van sportevenementen.

Nederlandse managers onder druk op ‘Boxing Day’ in Premier League

Alle twintig ploegen uit de Engelse Premier League komen in actie op Tweede Kerstdag. Louis van Gaal en Manchester United trappen ‘Boxing Day’ om 13.45 uur af met een cruciale uitwedstrijd tegen Stoke City. De positie van de Nederlandse trainer staat onder grote druk nu United al zes duels wacht op een zege. Guus Hiddink maakt in het thuisduel met Watford (16.00 uur) zijn rentree op de bank van Chelsea. Ronald Koeman en Southampton, die begin november voor het laatst wisten te winnen in de Premier League, sluiten de dag vanaf 20.45 uur af met een thuiswedstrijd tegen nummer twee Arsenal.

Start tweede ronde WK darts met Christian Kist

Het WK darts begint zaterdag vanaf 19.00 uur aan de tweede ronde. De Nederlander Christian Kist strijdt met de als dertiende geplaatste Engelsman Dave Chisnall voor een plek bij de beste zestien. De Schotse titelverdediger Gary Anderson neemt het op tegen de Engelsman Daryl Gurney.

Boom maakt rentree in veldrit bij wereldbeker in Heusden-zolder

De veldrijders hebben op zaterdag bij de wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder een 'generale repetitie' voor het WK, dat eind januari 2016 op hetzelfde parcours zal worden gehouden. Lars Boom is een van de acht Nederlanders die bij de seniorenmannen aan de start zal verschijnen. De wereldkampioen van 2008 richtte zich na het WK van 2009 volledig op het wegwielrennen. Regerend wereldkampioen Mathieu van der Poel won afgelopen zondag de wereldbekerveldrit in Namen en gaat voor twee op een rij.

Weer en verkeer:

Tweede Kerstdag is het zeer zacht met 13 of 14 graden, mogelijk sneuvelt het dagrecord hoogste temperatuur. Er is veel hoge bewolking met soms wat zon. Zondag neemt de kans op regen weer toe. Het blijft zacht.

De ANWB verwacht alleen lokaal wat drukte door bezoekers van pretparken of evenementen. De NS hanteert de zondagdienstregeling.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie