Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 december 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Eindstand Serious Request bekend

De drie 3FM-dj's Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering worden vrijgelaten uit het Glazen Huis in Heerlen. Na zeven dagen van plaatjes aanvragen voor het goede doel wordt donderdagavond  de eindstand van de inzamelingsactie bekendgemaakt. Dit jaar draait de actie om de hulp aan jongeren in oorlogsgebieden. Woensdagavond stond de teller op 5,5 miljoen euro. In 2014 haalde de radiozender ruim 12,3 miljoen euro op met Serious Request.

Raming economische groei en overheidstekort

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt met een tweede raming van de economische groei in het derde kwartaal en het overheidstekort. Volgens de eerste inschatting van het CBS groeide de Nederlandse economie in het derde kwartaal met 0,1 procent vergeleken met het voorgaande kwartaal. Ten opzichte van een jaar geleden kwam de groei uit op 1,9 procent.

Uitspraak Thaise rechter over moord op twee Britse toeristen

De rechter in Thailand doet donderdag uitspraak in de moordzaak op twee Britse toeristen, waarvoor twee Birmese arbeidsmigranten terecht staan. De Britten werden in september vorig jaar dood aangetroffen op het strand van het toeristische Koh Tao. Het vrouwelijke slachtoffer bleek tevens te zijn verkracht. Aanvankelijk bekenden de verdachten de feiten, maar ze trokken hun verklaring later in. Hen hangt de doodstraf boven het hoofd. 

Pro-formazitting moord in gevangenis Zoetermeer

Voor de rechtbank in Den Haag start donderdag de regiezitting waarin een psychotische man (25) terecht staat voor het doodschoppen en/of doodsteken van een 82-jarige medegevangene in de gevangenis in Zoetermeer in september van dit jaar. De verdachte kreeg eerder zeven jaar cel en tbs opgelegd voor onder meer het stalken van presentatrice Chantal Janzen.  

En verder:

- Wordt wereldwijd kerstavond gevierd, de vooravond van de geboortedag van Jezus. In Nederland vinden traditioneel diensten en samenzangavonden plaats in kerken verspreid over het hele land. 

- Is muziek van de The Beatles vanaf donderdagavond beschikbaar op de muziekstreamingdiensten Spotify, Tidal, Apple Music and Google Play. De muziek is zowel op de gratis als betaalde versies van de streamingdiensten te beluisteren. 

Weer en verkeer

In de nacht van woensdag op donderdag neemt de bewolking toe maar het blijft vrijwel overal droog. De temperatuur daalt tot een graad of 7.

Donderdag neemt de bewolking verder toe. In de middag gaat het vanuit het westen af en toe regenen. Het is dan 12 graden. De wind trekt aan en wordt boven land matig tot krachtig, aan zee mogelijk even hard tot stormachtig. In de avond neemt de wind af en wordt het droog. 

Vanwege de kerstvakantie verwacht de ANWB nauwelijks file tijdens de ochtendspits.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie