Vanavond zware windstoten in noordwestelijke kustgebieden

Vanavond kunnen in de noordwestelijke kustgebieden zware windstoten voorkomen van 90 tot 100 kilometer per uur. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Noord-Holland en het Waddengebied.

Windstoten zijn kortdurende rukwinden of windvlagen van minstens 75 kilometer per uur. Vooral voor weg- en vliegverkeer zijn windstoten hinderlijk of zelfs gevaarlijk, waarschuwt het KNMI.

Het verkeer moet in de avondspits dan ook rekening houden met de harde zuidwestenwind. Tijdelijk kan windkracht negen worden bereikt, aldus Weeronline.

In het binnenland is het ook onstuimig met windvlagen met 60 tot 75 kilometer per uur. Vooral rond het IJsselmeer gaat het hard waaien, waardoor het verkeer op de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad hinder kan ondervinden, zegt Weeronline.

Regen

Volgens Weerplaza is het in de avond verder overal bewolkt en het regent. Vanochtend is nog het bewolkt en vallen er ook een aantal buien. Later op de dag is het droog en schijnt nu en dan de zon. Het wordt 11 of 12 graden. De zuidwestenwind is matig tot aan zee krachtig, 3 tot 6 Bft.

Regenradar

Dinsdag trekt de regen weg en is er later soms zon. Het is wel weer erg zacht met 13 of 14 graden. De wind neemt iets af.

Komende 5 dagen Max Min Wind
Dinsdag 20°C 10°C O 2
Woensdag 20°C 8°C ZO 2
Donderdag 19°C 10°C ZO 3
Vrijdag 19°C 11°C Z 3
Zaterdag 18°C 12°C ZW 3
Lees meer over:
Tip de redactie