Dit wordt het nieuws op zondag 20 december

Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 20 december 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Handbalsters in finale WK 

De Nederlandse handbaldames spelen zondag de finale van het WK handbal in Denemarken. In de halve eindstrijd werd Polen met 30-25 verslagen. Oranje wist nog nooit eerder in de geschiedenis de finale van een mondiaal eindtoernooi te bereiken. De tegenstander in de finale is Noorwegen. De olympisch kampioen was in de andere halve eindstrijd met 35-33 te sterk voor Roemenië. De wedstrijd begint om 17.15 uur.

Verkiezingen in Spanje

Spanje gaat zondag naar de stembus voor belangrijke parlementsverkiezingen. Twee nieuwe politieke partijen, Podemos en Ciudadanos, genieten veel populariteit en dat gaat mogelijk ten koste van de twee grootste partijen van Spanje: de centrum-rechtse Partido Popular en de sociaal-democratische PSOE. Dat betekent dat er mogelijk een coalitieregering komt, wat zeer ongewoon is in Spanje. 

Ajax en Feyenoord in actie in eredivisie

Ajax en Feyenoord gaan zondag bepalen wie als koploper de winterstop in gaat. De Amsterdammers hebben twee punten voorsprong op nummer twee Feyenoord en nemen het vanaf 16.45 uur op tegen hekkensluiter De Graafschap, dat in negentien eredivisiewedstrijden in Amsterdam nog nooit van Ajax wist te winnen. Feyenoord trapt al om 14.30 uur af voor de uitwedstrijd tegen NEC, dat zich zal willen herstellen van pijnlijke bekernederlaag tegen de amateurs van HHC Hardenberg. De overige duels in de eredivisie zijn Excelsior-SC Cambuur (12.30 uur), Willem II-Roda JC en sc Heerenveen-ADO Den Haag (beiden 14.30 uur).  

Weer 

Zondag blijft het extreem zacht voor de tijd van het jaar met 's middags wederom maxima van 12 tot 14 graden. Eerst schijnt de zon af en toe, later op de dag neemt de bewolking toe en kan er vooral in het westen soms lichte regen vallen. Ook richting de kerstdagen blijft het 10 tot 14 graden, soms met regen en stevige wind.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie

NU.nl start nieuwspodcast

NU.nl start nieuwspodcast
NU.nl is een dagelijkse nieuwspodcast gestart. In vijftien minuten praten we je bij over het belangrijkste nieuws en de agenda van de dag.

NUwerk

Tip de redactie