Dit wordt het nieuws op zaterdag 19 december

Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 december 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

PSV treft PEC Zwolle in laatste wedstrijd voor winterstop

PSV hoopt zaterdagavond de eerste seizoenshelft goed af te sluiten tegen PEC Zwolle, dat drie seizoenen geleden voor het laatst won in Eindhoven. De regerend landskampioen, die vorig weekend twee punten verspeelde tegen Roda JC, staat op drie punten van koploper Ajax. De aftrap in het Philips Stadion is om 19.45 uur. Een uur en een kwartier eerder begint AZ aan zijn thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De Alkmaarders verloren hun laatste drie duels in de competitie. Vanaf 20.45 uur strijden Heracles (27 punten) en FC Groningen (26 punten) in Almelo om de vierde plek in de eredivisie.

Laatste concert van Normaal in Arnhem

De Achterhoekse rockband stopt en treedt nog één keer op in het Gelredome. Voor het allerlaatste concert van Normaal is geen enkele kaart meer te verkrijgen: 33.000 mensen zullen aanwezig zijn bij het afscheid van de band. Normaal kondigde in juni aan te stoppen, onder meer vanwege de broze gezondheid van frontman Bennie Jolink. De 69-jarige zanger lag deze week nog in het ziekenhuis, waar hij werd 'klaargestoomd' voor het afscheidsconcert.

Groot Dictee der Nederlandse Taal

In de uitzending van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal nemen dertig Nederlanders het op tegen dertig Vlamingen. Ook doen dertig spellingkenners mee aan de quiz; zij hebben zich geplaatst via een voorronde in de Volkskrant en de Vlaamse krant De Morgen. Voor Nederland doen onder anderen rapper Sef, politiek verslaggever Ron Fresen en 3FM-dj Eva Koreman mee. Het dictee wordt om 20.20 uur uitgezonden op NPO 2. 

Van der Voort treft Australiër Ryder in eerste ronde WK darts

Vincent van der Voort speelt zaterdagavond zijn partij in de eerste ronde van het WK darts. De als vijftiende geplaatste Nederlander neemt in in Alexandra Palace in Londen op tegen de 48-jarige Australiër Laurence Ryder, de nummer 382 van de wereld. Ook zestienvoudig wereldkampioen Phil 'The Power' Taylor komt voor het eerst in actie op dit WK. De Engelsman treft de Japanner Keita Ono of Alex Tagarao uit de Filipijnen.

Weer en verkeer

In de nacht van vrijdag op zaterdag blijft het droog. Wel is er volgens het KNMI "tamelijk veel" bewolking. Kouder dan 9 graden wordt het niet. 

Zaterdag overheerst de bewolking, maar blijft het opnieuw droog. Het wordt ongeveer 14 graden. Langs de kust is de wind vrij krachtig. 

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie