Dit wordt het nieuws op woensdag 16 december

Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 16 december 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Debat over Teeven-deal

Om 14.00 uur debatteert de Tweede Kamer met premier Mark Rutte, minister Ard van der Steur en staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Justitie) over het rapport van de commissie-Oosting, die onderzoek deed naar de Teeven-deal en de nasleep daarvan.

De oppositie zal opheldering eisen over de rol die Rutte heeft gespeeld in de hele bonnetjesaffaire en wat hij precies wanneer wist. Ook zijn er vragen over de regie die hij heeft gevoerd.

Van Van der Steur en Dijkhoff willen de Kamerleden weten wat zij precies deden op het ministerie van Justitie bij het opstellen van de persberichten die zijn uitgestuurd naar aanleiding van de onthullingen van Nieuwsuur, die duidelijkheid gaven over de details van de omstreden deal.

Nieuwe Star Wars-film te zien in Nederlandse bioscopen

De dag waar veel Star Wars-volgers al lang naar uitkijken, breekt woensdag aan: Star Wars: The Force Awakens draait vanaf 10.00 uur in de ochtend in de Nederlandse bioscopen. De zevende film in de science fiction-serie ging maandag internationaal in premiére voor pers en genodigden en is in de loop van de week wereldwijd in de bioscopen te zien. 

PSV treft Heracles in achtste finale KNVB-beker

PSV strijdt woensdagavond vanaf 20.45 uur met Heracles Almelo om een plek in de kwartfinales van de KNVB-beker. De landskampioen kan een lastige avond verwachten in het Polman Stadion, want PSV verloor in september in de competitie op bezoek bij Heracles: 2-1.

Kozakken Boys mag vanaf 19.45 uur toch thuis aantreden tegen AZ, hoewel het na de vorige ronde in eerste instantie gediskwalificeerd was vanwege het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler. De overige duels op woensdag zijn Achilles ‘29-FC Utrecht (18.30 uur), Capelle-VVSB (20.00 uur), een onderonsje tussen twee amateurclubs.

Nederlandse handbalsters spelen kwartfinale op WK tegen Frankrijk

De Nederlandse handbalsters staan woensdagavond voor het eerst in de WK-historie in de kwartfinale. De ploeg van bondscoach Henk Groener is tot dusver nog ongeslagen op het toernooi in Denemarken, met als hoogtepunt de zeer overtuigende zege op Servië (36-20) in de achtste finales. Tegenstander Frankrijk was in 2003 wereldkampioen en veroverde zilver in 1999, 2009 en 2011. Het duel in Kolding begint om 17.45 uur.

Weer en verkeer

Woensdag is het bewolkt en valt er eerst van tijd tot tijd regen. Later wordt de regen wat meer buiig van karakter en zijn er steeds meer droge perioden. Het word 11 tot lokaal 14 graden en de zuidwestenwind is matig tot aan zee krachtig. Morgenavond wordt het droger.

De ANWB verwacht voor woensdag een normale ochtendspits. 

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie

Tip de redactie