Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 9 december 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Time maakt Persoon van het Jaar bekend

Time kiest sinds 1927 de Persoon van het Jaar. Vorig jaar werden de ebolabestrijders verkozen tot 'Persoon van het Jaar'. Een jaar eerder kreeg paus Franciscus de titel. Andere Personen van het Jaar zijn de Amerikaanse president Barack Obama (2008 en 2012), de Russische president Vladimir Poetin (2007) en oud-president van de Verenigde Staten George W. Bush (2004).

Tot de historische Personen van het Jaar behoren onder meer alle hoofdrolspelers van de Tweede Wereldoorlog: Adolf Hitler in 1938, Jozef Stalin in 1939 en 1942, Winston Churchill in 1940 en Franklin D. Roosevelt in 1941.

Afgelopen maandag hebben de lezers van Time Bernie Sanders al verkozen tot Persoon van het Jaar. De politicus is met Hillary Clinton in de race om presidentskandidaat te worden voor de Democraten. 

Rapport over 'Teeven-deal' verschijnt

Hoe zat het nou met de 'Teeven-deal? Wat ging er mis en wie wist wat op welk moment? Woensdag om 14.30 uur komt in het rapport van de commissie-Oosting mogelijk het langverwachte antwoord op de vele vragen die spelen rond deze deal tussen justitie en drugscrimineel Cees H. 

Het rapport moet inzicht geven in wie wanneer wat wist in de affaire die leidde tot het opstappen van Ivo Opstelten en Fred Teeven, omdat Opstelten de Tweede Kamer verkeerd had ingelicht over de hoogte van de schikking.

Laatste poulewedstrijden in Champions League

In de Champions League worden woensdagavond de laatste acht poulewedstrijden gespeeld. Maar liefst vijf tickets voor de achtste finales moeten nog worden verdeeld.

In groep G spitst de strijd zich toe tussen FC Porto, Chelsea en Dinamo Kiev. Als de Oekraïners winnen van het zwakke Maccabi Tel Aviv valt het doek voor Chelsea of Porto, die tegenover elkaar staan in Londen.

In poule F moet Arsenal winnen bij Olympiakos Piraeus om de laatste zestien te bereiken. Als dat met een score van 1-0 of 2-1 gebeurt, gaan de Grieken echter alsnog door.

De wedstrijd tussen Chelsea en FC Porto wordt vanaf 20.45 uur rechtstreeks uitgezonden door NU.nl en SBS6.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Champions League

En verder:

- wordt het Rotterdamse concert- en congresgebouw de Doelen woensdag officieel een rijksmonument. Volgens de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed kan het gebouw worden gezien als "een tijdloze tempel voor de muzen en als een van de toppers van de wederopbouwperiode na de Tweede Wereldoorlog''. 

- komt een raket met goederen voor de bemanning van ISS aan bij het ruimtestation. Aan boord is ruim 3.500 kilo aan onder meer voedsel, kleding, computeronderdelen en uitrustingen. Ook is een aantal kerstcadeau's meegestuurd voor de astronauten. De voorraden in het ISS zijn aan de lage kant, omdat eerdere pogingen om goederen te sturen mislukten door fouten bij de raketlancering. 

Weer en verkeer

Woensdagochtend zijn er in het oosten wat wolkenvelden en in het westen schijnt volop de zon. In het oosten gaat in de middag de zon ook volop schijnen. Het wordt 8 tot 10 graden en de zuidwestenwind is matig tot aan zee krachtig. In de avond neemt de bewolking in het westen wel toe, maar het blijft droog.

Volgens de ANWB zullen de dagelijkse files woensdagochtend niet langer zijn dan normaal. 

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie