Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 8 december 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Cruciaal Champions League-duel PSV

PSV speelt dinsdagavond de allesbeslissende laatste poulewedstrijd in de Champions League tegen CSKA Moskou. Als de Eindhovenaren in het Philips Stadion zegevieren, zijn ze verzekerd van overwintering op het miljoenenbal. De laatste keer dat een Nederlandse club hierin slaagde was in 2006, toen PSV zich bij de laatste zestien voegde.

Zelfs aan een gelijkspel kan PSV al voldoende hebben voor een ticket voor de achtste finales. Dan moet Manchester United verliezen bij VfL Wolfsburg. Als PSV derde wordt, moet het na de winterstop verder in de Europa League. Een vierde plaats, hetgeen een feit is bij een nederlaag tegen CSKA Moskou, leidt tot Europese uitschakeling.

PSV - CSKA Moskou is vanaf 20.45 uur rechtstreeks te zien op NU.nl en SBS6.

Video: Vijf dingen die u moet weten over PSV-CSKA Moskou

Vijf dingen die u moet weten over PSV-CSKA Moskou
Vijf dingen die u moet weten over PSV-CSKA Moskou

Hoger beroep tegen indringer NOS-gebouw

Tarik Z. werd door de rechter veroordeeld tot dertig maanden celstraf, waarvan vijftien maanden voorwaardelijk, voor gijzeling, bedreiging en verboden wapenbezit. Hij drong in januari het NOS-gebouw op het Mediapark in Hilversum binnen, omdat hij spreektijd wilde in het Achtuurjournaal. De eis was vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. Z. kreeg een lagere straf omdat hij geen strafblad heeft en de beelden van de kaping vaak zijn herhaald. Zowel Z. als het OM gingen in hoger beroep. Dat begint dinsdag om 9.00 uur bij het gerechtshof in Leeuwarden.

Cijfers over banen per regio

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert gegevens over de banenontwikkeling per regio over de periode 2010 tot en met 2014. Daarnaast maakt het CBS bekend hoe het aantal vacatures in het MKB zich heeft ontwikkeld in het derde kwartaal van 2015.

Pro-formazitting Quote 500-bende

Bij het gerechtshof in Den Haag staan acht personen terecht voor inbraken in woningen van personen die genoteerd staan in de lijst van rijkste Nederlanders van magazine Quote. De bende die opereerde vanuit de Haagse Spoorwijk zou op die manier voor enkele miljoenen buit gemaakt hebben. 

Uitspraak voormalig PVV-Europarlementariër

De ex-Europarlementariër zou bij zeker drie minderjarige meisjes in de leeftijd van vijftien en zestien jaar verleidingspogingen hebben ondernomen tussen 2012 en 2014. In ruil voor seksuele activiteiten zou hij de meisjes geld en cocaïne aangeboden hebben. Volgens de advocaat  is er echter niets aan de hand en hebben de meisjes dat ook verklaard. Tegen de man is vijf maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk, en een werkstraf van 240 uur geëist. 

En verder:

- is het 35 jaar geleden dat Beatles-zanger John Lennon is vermoord.

- worden de Decembermoorden herdacht; op 8 en 9 december 1982 werden in Fort Zeelandia in Suriname vijftien politieke tegenstanders van het militaire bewind van Desi Bouterse vermoord. In Amsterdam is de herdenking om 18.00 uur in de Stopera.

- en wordt in Amerika de lingerieshow van Victoria's Secret uitgezonden op CBS. In Nederland moeten we nog een week wachten.

Weer en verkeer

Dinsdag zijn er in de ochtend eerst nog periodes met zon. In de loop van de middag trekken er vanuit het westen buien over het land. In de loop van de avond klaart het langzaam weer op. Er waait een matige tot krachtige zuidwestenwind en het wordt tussen de 10 en 12 graden. 

De ANWB verwacht voor de ochtendspits van dinsdag geen problemen. 

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie