Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 6 december 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Frankrijk naar de stembus

De Fransen stemmen zondag in de eerste ronde van de regionale verkiezingen over vertegenwoordigers voor dertien regio's. Op 13 december volgt een tweede ronde. Alle ogen zijn gericht op Marine Le Pen: de leider van Front National kan in de noordelijke regio Nord-Pas-de-Calais-Picardie winnen. Haar nicht, Marion Maréchal-Le Pen is populair in de zuidelijke regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. 

U2 samen met Eagles of Death Metal op podium in Parijs

De Amerikaanse groep Eagles of Death Metal, die vorige maand in het Bataclan-theater in Parijs optrad toen dat door terroristen werd aangevallen, staat zondag samen met de Ierse groep U2 op het podium in de Franse hoofdstad. Volgens het Amerikaanse blad Billboard doet de groep mee met het laatste nummer van het vanwege de terreuraanslagen uitgestelde optreden van U2.

Verkiezingen in Venezuela 

De oppositie kan zondag in de parlementsverkiezingen voor het eerst sinds tijden een meerderheid halen. Het olierijke socialistische land staat er rampzalig voor en wordt al 'mislukte staat' gedoopt. President Nicolás Maduro wil van geen wijken weten: hij beschouwt zich als erfgenaam van de revolutie van zijn voorganger, Hugo Chávez. Maduro dreigde van de week met ''een burger-militaire coalitie'' verder te regeren als de oppositie wint.

Obama houdt toespraak over schietincident Californië

De Amerikaanse president Barack Obama gaat zondag een officiele toespraak vanuit het 'Oval Office' houden over het schietincidident in San Bernardino, Californië. Een toespraak vanuit het Oval Office komt niet vaak voor. 

En verder: 

Stuit Feyenoord zondag op Heracles. Net als zaterdag worden zondag vier wedstrijden gespeeld in speelronde vijftien van de eredivisie. 

Staat in Inzell de laatste dag van de World Cup schaatsen op het programma. Zowel de mannen als de vrouwen werken de 1500 meter, de 500 meter en de massastart af. Wellicht kan Kjeld Nuis dit seizoen de macht grijpen.

Weer

In de nacht van zaterdag op zondag is er veel bewolking. Met name in het noordwesten is er kans op wat motregen, meldt het KNMI. Langs de kust kan het hard waaien. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 5 graden in het zuidoosten tot 9 graden in het noordwesten.

Ook zondag is het bewolkt en kan er motregen vallen. 's Avonds neemt de kans op neerslag vanuit het noordwesten toe. Het wordt ongeveer 11 graden.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie