Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 3 december 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Persconferentie FIFA over hervormingsmaatregelen

Een commissie van de FIFA geeft donderdag tijdens een persconferentie een stand van zaken aangaande de hervormingsvoorstellen. Het is al bekend dat er een voorstel circuleert voor de invoering van een maximum aantal termijnen voor leden van het belangrijke uitvoerend comité. Uiteindelijk zijn het de ruim tweehonderd bij de FIFA aangesloten nationale bonden die beslissen over de invoering van nieuwe maatregelen. Dit zal op 26 februari gebeuren tijdens het buitengewone congres waarop ook de nieuwe FIFA-voorzitter wordt gekozen.

Uitspraak in hoger beroep Oscar Pistorius

Donderdag is de uitspraak in het hoger beroep rond de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius. Er wordt bekendgemaakt of de zaak over moet of dat de opgelegde straf van vijf jaar cel voor het ombrengen van zijn vriendin Reeva Steenkamp blijft gehandhaafd.

Voorzitter en fractievoorzitters Europees Parlement bezoeken Den Haag 

In aanloop naar het Nederlandse EU-voorzitterschap brengen de fractievoorzitters uit het Europees Parlement onder leiding van voorzitter Schulz donderdag een bezoek aan Den Haag. Zij worden ontvangen door Zijne Majesteit de Koning, hebben een ontmoeting met het voltallige Nederlandse kabinet en spreken met leden van de Eerste en Tweede Kamer. 

En verder: 

- is het donderdag de Internationale Dag voor mensen met een handicap.

Weer en verkeer:

Donderdag schijnt in het oosten en zuiden eerst soms de zon, later neemt ook daar de bewolking toe. Het blijft tot de avond overal droog. Het wordt 9 tot 11 graden bij een matige tot krachtige zuidenwind.

De ANWB verwacht donderdagochtend een normale spits. 

Video: Weer - In het zuiden soms de zon

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie