Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 2 december 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Behandeling hoger beroep brand Chemie-Pack

Drie leidinggevenden van Chemie-Pack in Moerdijk zijn eerder veroordeeld voor brand door schuld en overtreding van vergunningvoorschriften. Ze kregen echter niet de geëiste celstraffen, maar taakstraffen. Het Openbaar Ministerie kondigde daarom onmiddellijk hoger beroep aan. Dinsdag is in het Gerechtshof in Den Bosch het OM aan het woord met het requisitoir.

Stemming in Britse Lagerhuis over bombarderen in Syrië

De Britse premier David Cameron wil dat de Royal Airforce ook gaat bombarderen in Syrië, als onderdeel van de strijd tegen Islamitische Staat (IS). De Britten doen dat nu alleen nog boven Irak. Het kabinet is voor het plan van Cameron, maar een stemming in het Lagerhuis moet uitsluitsel bieden. Vooral in Cameron's eigen Conservatieve partij is nog veel verdeeldheid over het plan. 

Koeman treft Liverpool in halve finale League Cup

Ronald Koeman probeert zich woensdagavond met Southampton te kwalificeren voor de halve eindstrijd in de League Cup, het een na belangrijkste bekertoernooi in Engeland. De 'Saints' nemen het voor eigen publiek op tegen Liverpool, dat bezig is aan een opleving sinds de aanstelling van Jürgen Klopp als manager. De wedstrijd begint om 20.45 uur Nederlandse tijd. De eerste drie kwartfinales in de League Cup werden dinsdag al gespeeld.

En verder: 

- reist premier Rutte af naar Kazachstan. Het bezoek heeft als doel "de diplomatieke en economische banden tussen Nederland en Kazachstan verder te versterken".

- viert de Verenigde Naties de Internationale dag van de afschaffing van de slavernij.

- en krijgt de Iraanse fotografe Newsha Tavakolian de Prins Claus-prijs uitgereikt uit handen van prins Constantijn.

Weer en verkeer:

Woensdag is het bewolkt met vooral in het noorden soms motregen, in het zuiden is er soms zon. Het wordt 9 tot 11 graden. De wind is morgen boven land matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig tot soms hard.

De ANWB verwacht woensdagochtend een normale spits. 

Video: Weer - In het zuiden soms de zon

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie