Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 1 december 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Tweede zus en ex-vriendin Holleeder gehoord

Nadat maandag al Willem Holleeders zus Astrid is gehoord, is het dinsdag de beurt aan zijn andere zus Sonja en zijn ex-vriendin Sandra den Hartog. Het gaat om het Passageproces, met hoofdrolspelers als Dino Soerel, Fred Ros en Jesse R. De vrouwen hebben eerder verteld over Holleeders betrokkenheid bij liquidaties in het criminele milieu. De Passagezaak is sterk verweven met het proces tegen Holleeder. Dinsdag start het verhoor van Sonja Holleeder om 9.30 in het Justitieel Complex Schiphol.

Tweede dag klimaattop Parijs

In Parijs zijn deze week politici uit bijna 170 landen bijeen op de 21e klimaattop van de Verenigde Naties. Naast CO2-reductie is een ander duidelijk doel gesteld: voorkomen dat de aarde met meer dan 2 graden Celsius opwarmt vergeleken met het pre-industriële tijdperk. Na de mislukte conferentie in Kopenhagen vijf jaar geleden is falen in Parijs geen optie.

Algemene vergadering betaald voetbal

In Zeist is de algemene vergadering betaald voetbal van de KNVB. De bijeenkomst begint om 15.00 uur. Er zijn twaalf agendapunten, waaronder de herbenoeming van de leden van de raad van commissarissen betaald voetbal. Ook wordt besproken hoe het staat met de implementatie van de punten die vorig jaar zijn besproken tijdens het congres over de toekomst van het Nederlands voetbal. De algemene vergadering is besloten.

En verder: 

- wordt er in de Tweede Kamer afscheid genomen van scheidend ChristenUnie-voorman Arie Slob. NU.nl had afgelopen zondag een uitgebreid interview met Slob.

- gaat koningin Maxima op bezoek in Washington. Ze spreekt onder meer met Jack Lew, de Amerikaanse minister van Financiën en Bill Gates.

- en is het dinsdag Wereld Aids Dag. 

Weer en verkeer:

In het noorden is het nog droog, in het zuidoosten regent het. De regen trekt in de ochtend van zuid naar noord over het land en vanmiddag wordt het geleidelijk vanuit het zuiden wat droger. De wind trekt dan aan en wordt zuidwestelijk matig tot krachtig. De maxima liggen dinsdag tussen 7 graden in het noorden en 12 of 13 graden in het zuiden.

Door de regen tijdens de ochtendspits verwachten zowel de VID als de ANWB dat die met veel drukte zal verlopen.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie